Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чергова п'яна міліційна аварія на Рівненщині

30 червня 2015, 21:54
Дата ефіру/події: Вівторок, 30 червня 21:54

П'яний правоохоронець збив 16-річну дівчину на Рівненщині. Катя Олішевко з містечка Березного дістала страшних ушкоджень: тяжка черепно-мізкова травма, розтрощений таз, зламані ребра. Жодних прогнозів лікарі не дають. А родичі та знайомі дівчинки хочуть почути відповіді на питання: чи покарають працівника міліції, й чи не звільнять його заднім числом?

Ввечері 26-річний працівник міліції Сергій Лашта разом із друзями гуляв ось у цьому кафе просто на околиці містечка Березного.

Іванна, подруга постраждалої дівчинки:

- Казали хлопці, що були в кафе, що він дуже п'яний був, ледь на ногах стояв, ну хлопці казали, щоб не сідав за руль, він був з них самий п'яніший.

Та правоохоронець таки сів у Ауді, до салону посадив ще й чотирьох колег. На годиннику було опів на другу ночі. Правоохоронці так розігнали машину, що за кілька хвилин вже її не контролювали.

Петро Ципан, мешканець м. Березного:

- П'ятеро було в машині, і за рульом цей п'яний міліціонер. Вони їхали в межах 100-120 км. І вони вже по діагоналі їхали сюда. 

16-річна Катерина разом із приятелем саме стояла на узбіччі. Дівчинка побачила, як на них мчить машина, і встигла відштовхнула юнака. Сама ж потрапила під колеса. Ауді ж відкинуло на бетонну огорожу. Переляканий хлопець одразу викликав швидку, рятувальників і правоохоронців. Медики прибули за кілька хвилин і одразу забрали в реанімацію Катерину. Вона в украй тяжкому стані. У неї черепно-мізкова травма, розтрощені кістки таза, зламані вісім ребер. Доправити до лікарні постраждалих, які їхали в машині, одразу не змогли. Адже чекали на надзвичайників. Саме вони витягали зі сплющеного салона людей. Тим часом правоохоронці на місце страшної аварії не поспішали.

Яна Лазарець, мешканка м. Березного:

- В чотири часа ранку це було. То вони сказали, що лише будуть їхати рівненські експерти. До того ніхто нічого не робив. А аварія сталась десь пів другої ночі. Хотіли забрать машину, все прибирать, нічого не знімали, не міряли. 

На лікуванні Катрусі, яка в критичному стані, її подруги збирають гроші по всьому містечку. Водій Ауді також у лікарні.

Василь Піддубний, лікар-анестезіолог Березнівської районної лікарні:

- Обидвоє знаходяться в важкому стані, якщо взяти про дівчинку, то вона стабільно важкий стан, дуже важкий, інший потерпілий - стан трохи краще.

У міліції коментувати ДТП відмовилися. Повідомили лише, що їхній співробітник перебував поза службою. Розслідує цю аварію прокуратура області. І вже є перші висновки.

Андрій Боровик, заступник прокурора Рівненської області:

- Проведена експертиза чітко встановила, що в крові працівника міліції було наявне 1,86 проміле алкоголю. Від місця зіткнення автомобіля до точки падіння цієї дівчини відстань 11 метрів. Можете собі представити, на якій швидкості рухався цей автомобіль.

Ще тривають численні експертизи. Та чи покарають правоохоронця - поки питання. Адже не вперше працівник міліції Рівненщини спричиняє трагедію на дорозі.

Світлана Прокопчук, кореспондентка:

- В жовтні минулого року на цьому місці зіткнулось три автомобілі. Троє людей загнуло миттєво. Свідки стверджували, що призвідником аварії був міліціонер напідпитку, який з місця пригоди втік. Розслідування триває. Втім, правоохоронець, якого згодом звільнили з роботи, проходить у ньому як свідок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.