Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 30 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині давній товариш згвалтував та жорстоко вбив випускницю

7 липня 2015, 21:54
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 липня 21:54

Жахливий злочин у Ворзелі, що на Київщині. Неповнолітню дівчину, яка тільки-но закінчила школу, зґвалтували, а потім вбили з буквально маніакальною жорстокістю - вдарили ножем 25 разів. Аби знайти вбивцю, місцеві правохзоронці взяли курортне містечко в кільце.

Сергій Шульженко не стримує сліз. Не стало його єдиної люблячої доньки. 

Сергій Шульженко, батько вбитої дівчини:

- Молода дівчинка, життєрадісна, сімнадцяти років...

Ірина щойно закінчила школу зі срібною медаллю. Була активісткою молодіжної організації в рідному Ворзелі. Мала багато друзів. Вона, як завжди, пішла на вечірню прогулянку - і не повернулася.

Ігор Кожемяка, хрещений вбитої дівчини:

- Півдванадцятої ще дзвінок останній їй був. Вона сповістила, що все благополучно. 

Вранці батьки спохватилися, коли прокинулися, а дівчини не було вдома. Вони кинулися на пошуки. Підняли на вуха всіх родичів і знайомих. Ірину за добу знайшли її однокласники. Виявилося, що дівчина була в місці, довкола якого шукали багато разів. Її тіло знайшли трохи далі по вулиці від будинку батьків. 

Тетяна Стець, кореспондентка:

- Все сталося у цій недобудові. Вбивця затягнув дівчину на 5-й поверх, спочатку згвалтував, а потім 25 разів вдарив ножем у груди. Тепер про місце злочину нагадує лише ось ця велика пляма крові.

Люди, які живуть біля недобудови, навіть не здогадувалися, що за кількадесят метрів від їхніх домівок хтось вчинив таку жорстоку розправу. Хто міг таке вдіяти в курортному містечку? Мешканці не могли уявити. 

Тетяна, мешканка смт. Ворзель:

- У нас дом на две половины и с той стороны спальня - я ничего не слышала.

До міліції родичі Ірини звернулися тільки тоді, як знайшли її тіло. Правоохоронці одразу взяли невелике містечко в кільце і затримали всіх, хто бачив загиблу в останній вечір. Підозрюваного слідчі вирахували вже за чотири години. Його виказали речові докази.

Ігор Падюк, керівник Ірпінського міськвідділу ГУМВС України в Київській області:

- С собой она имела ценные вещи - рюкзак, в котором находились ее личные вещи, телефон, и имела еще планшет и цифровой фотоаппарат. Планшет и фотоаппарат он через несколько часов после совершения преступления поехал в город Киев и там реализовал.

Підозрюваним виявився місцевий 20-річний хлопець Сашко. Більше того - він був товаришем Ірини. Злощасного вечора їх теж бачили в одній компанії. І за словами свідків, Сашко був добряче напідпитку.

Олександр Коваленко, голова молодіжного руху смт. Ворзель:

- Зі слів друзів, які були в тій компанії - цей молодий чоловік намагався її провести додому, мотивуючи це тим, що він начебто хоче поспілкуватися за якусь дівчинку.

Затриманий Сашко жив за цим парканом удвох із бабусею-інвалідом. Батька він не знав, а мати покинула його ще в дитинстві. Старший брат Олександра - у в'язниці. Та й для молодшого тюрма - не новинка: він уже відсидів за крадіжки. За словами сусідів, Сашко і зараз був на умовному покаранні. Але в те, що він міг убити, люди не вірять. 

Анатолій Юрійович, сусід підозрюваного:

- Мова про нього ходить не дуже добра, але я нічого не можу сказати, він мені нічого поганого не зробив.

Людмила, сусідка підозрюваного:

- Він шкоди тут в нас ніякої не робив, і я не вірю, що він оце таке зробив. Він взяв на себе. Да він крові боїться просто-напросто, ну не міг він зробити.

Сам Олександр у вбивстві та згвалтуванні своєї знайомої Ірини зізнався. За звірячий злочин хлопець може знову сісти за грати - років на 15. Та родичів убитої дівчини це не тішить. 

- Це наш любімий ангелочок, який пішов на небо.

Рідні люди намагаються змиритися з тим, що їхньої коханої дитини більше немає на цьому світі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.