Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Правий берег Запоріжжя через аварію залишився без води та каналізації

7 липня 2015, 22:49
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 липня 22:49

У Запоріжжі аварія - там обвалився магістральний каналізаційний колектор. Фекальні маси стікають просто до Дніпра. А ще, крім колектора, пошкоджений магістральний водопровід. Без питної води залишилися кілька районів міста. Нині на місці обвалу працюють аварійні бригади. Як велике промислове місто у таку спеку живе другу добу майже без води та каналізації?

Ріки багна та жахливий сморід. Каналізаційні стоки половини всього Запоріжжя тепер течуть просто у Дніпро. Все через аварію на центральному колекторі міста.

Сергій Вендін, кореспондент:

- Ця вирва утворилася внаслідок зсуву грунту, після рясних дощів. Її глибина вражає - 25 метрів. З-під землі стирчить величезна залізобетонна труба. Це і є той самий магістральний колектор, частину якого зруйнувала стихія. Через цю аварію мешканці правого берега Запоріжжя сидять без води.

Місцеві мешканці зі страхом дивляться на провалля й бояться, чи не буде обвалів.

Юлія Баришева, керівник прес-служби ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області:

- Ця територія зараз небезпечна. Її огородили і обмежили доступ місцевого населення. За даними фахівців, вчора на місці пригоди працювали проектанти, які сказали, що розвитку цієї надзвичайної ситуації не очікується.

Поряд із колектором пролягала труба з питною водою, яка також обірвалася. Саме тому зараз немає води у кранах в частині Хортицького району Запоріжжя, у селах Бабурці та Нижній Хортиці. Оксана - одна з тих, хто чекає на відновлення водопостачання. Запаси, які зробила вчора, швидко спливли у 30-градусну спеку.

Оксана, мешканка м. Запоріжжя:

- После обеда свекровь позвонила, сказала: набирай воду - воды не будет. Так понабирали, а для технических целей колодец.

Тим часом фахівці Зеленбуду розчищають місцевість для тимчасового колектора. Співробітники водоканалу екстрено лагодять трубу для питної води.

- На что вы ставите заглушку?

- На основную трубу.

- Это основная труба, которая от коллектора?

- Та, которая водопроводная. Транзитный водовод. На ЦОС 2 и село Нижнюю Хортицу.

У Запорізькому водоканалі обіцяють повернути питну воду вже сьогодні ввечері. Коли ж збудують тимчасовий каналізаційний колектор або відремонтують старий - невідомо.

Артур Борчуков, технічний директор комунального підприємства Водоканал м. Запоріжжя:

- Сейчас проводятся проектные работы по планировке трассы, прокладки. Выбран подрядчик. Сейчас занимаемся поиском трубы для прокладки.

Поки ж стічні води безпосередньо течуть до річки. В обласній санепідемстанції заспокоюють. Чиновники впевнені, що пошкодження каналізаційних мереж не загрожує зараженням офіційних зон відпочинку на березі в Запоріжжі та не позначиться на якості питної води.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Сейчас в Водоканал пришли ВОРЫ с Запорожстали. Первым пришел финдиректор, который начал трудовую деятельность с устройства пенсионера тестя в Водоканал.Потом гендиректора, который воровал сварочные электроды на Запорожстали. И удивляться нечему Буряк откуда?
Валерий 22.09.2016, 20:02 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.