Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові вчинили погром в аптеці під приводом боротьби з наркоманією

7 липня 2015, 23:38
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 липня 23:38

На околиці Харкова агресивний натовп розтрощив аптеку та ледь не влаштував суд Лінча над провізором. Нападники виправдовуються - мовляв, влаштували погром через те, що місцеві мешканці вважали аптеку точкою розповсюдження наркотиків. А міліція на скарги людей ніяк не реагувала. Дивним чином, правоохоронці спокійно спостерігали і за тим, як натовп трощив фармацевтичний заклад.

Невеличка аптека на першому поверсі житлової багатоповерхівки у спальному районі Харкова - Салтівці. Те, що тут сталося, дуже нагадувало суд Лінча. Невідомі люди із закритими обличчями вдерлися до аптеки під схвальні вигуки місцевих мешканців.

- Только наркоманы! Наконец-то! Сколько мы обращались! Сколько мы писали! Наконец-то! Спасибо большое, что к нам не будут ходить толпы наркоманов!

- Вот детский садик, вот школа. Наркоманская аптека! Что только не делали! Сейчас люди - наш подъезд, весь дом скажет спасибо. В ноги упадем!

Люди, які так схвально реагували на погром в аптеці, виправдовують поведінку хуліганів. Мовляв, в аптеці не торгували звичайними ліками. Але там завжди можна було придбати препарати, які містять психотропні речовини. Підлітки вишиковувалися тут у чергу.

- В открытую торговали! Тут был поток, поток!

- Да, делались и контрольные закупки, и видео. Тут не просто наркоточка, тут притон. Потому что внутри идет употребление.

Чи то в запалі боротьби за мораль, чи то в запалі агресії, люди в масках викидають з аптеки препарати просто на вулицю. Провізорка чинить спротив, але це ще більше розпалює натовп.

- Вы мародеры! Мародеры и убийцы!

- Наркоторговка! Наркоторговка!

Цю жінку звуть Тетяна Кропивкіна. Вона - одночасно є і власницею приміщення, і власницею приватної аптеки, і провізором. А ще - принаймні формально - вона сусідка людей, які чинять над нею самосуд, адже прописана просто у своїй аптеці. Вона відчайдушно намагається захистити свою власність, та у відчаї ховає в одязі виручку за кілька днів. Але - зусилля марні.

- Пусть сама достанет! Не-не-не, давай-давай. Давай, доставай! Смотрите, что происходит.

- Это грязные, кровавые деньги!

Не рахуючи відібраних грошей, "робінгуди" урочисто обіцяють місцевим мешканцям витратити все забране в аптекарки на благоустрій двору. А тим часом за публічною екзекуцією осторонь спостерігає міліція. Правоохоронці не втручаються у перебіг подій, не намагаються вгамувати натовп. Просто сором'язливо відвертаються.

- Господа милицейские! А можно от вас что-нибудь услышать по этому всему поводу?

- Сейчас следователь произведет осмотр, и дальше будет работать опергруппа.

Правоохоронці почали діяти, коли аптеку вже розтрощили. І ось що найжахливіше: звинувачення на адресу так жорстоко приниженої жінки міліція не підтверджує. Її аптеку перевіряли багато разів - але всі документи та дозволи у жінки були в порядку. 

Сергій Дводненко, перший заступник керівника Московського РВ міліції м. Харкова:

- Имеет все соответствующие лицензионные документы, предоставляющие ей право реализовывать лекарственный препарат Кодепсин, который содержит в своем составе наркотическое средство "кодеин" в небольших количествах, но является официальным лекарственным препаратом, зарегистрированным на территории Украины, и служит для лечения кашля.

Чому ж правоохоронці дозволили натовпу вчинити жорстокий самосуд? У міліції знаходять своїм діям пояснення.

Сергій Дводненко, перший заступник керівника Московського РВ міліції м. Харкова:

- Мы задокументировали факт их неправомерных действий и внесли в реестр "хулиганство". Это хулиганство, совершенное группой лиц.

Правоохоронці згадують одразу кілька причин, які завадили їм приборкати хуліганів: не було такої команди та й боялися, аби погром не переріс у бійку з міліцією. Тепер міліціонери обіцяють провести ретельне розслідування.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Хорошая аптека,ни аспирина,ни анальгина,один кодепсин от кашля и все местные говорят о нариках,живущих возле аптеки. Вы сами понимаете,кого оправдывает?
Ден 08.07.2015, 12:21 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.