Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Зливи, буревії та торнадо насунулися на Європу

9 липня 2015, 21:51
Дата ефіру/події: Четвер, 9 липня 21:51

В Європі на зміну аномальній спеці прийшли торнадо й руйнівні грози. Жертвами стихії стали щонайменше троє людей. Десятки постраждалих - у лікарнях зі струсом мізку й численними травмами. Про страшну лють природи - торнадо у Венеції, гігантський град в Австрії та справжню зливу з блискавок у Польщі.

Блискавки осявали небо польського міста Познані майже годину. Розряди лунали один за одним, спричиняли пожежі й навіть вбивали людей. Один з городян загинув під час грози, ще вісьмох після падіння дерев та ДТП доправили до лікарень. Передував штормові страшний буревій. Подуви вітру сягали сорока метрів за секунду. Такі кадри дощу з будматеріалів виклав у мережі свідок стихійного лиха. Купи сміття з будівельного майданчика здійнялися в повітря і могли перетворити його машину на брухт. На щастя, літав переважно пінопласт.

А це страшні кадри з Венеції. Місто на воді пережило потужний торнадо. Один з місцевих мешканців - пенсіонер, особи якого ще не ідентифікували - не пережив стихії. Ще три десятки травмувалися під час шторму. Троє постраждалих - у критичному стані. Торнадо засмоктував і нищив усе на своєму шляху. Обсяг завданої шкоди ще з'ясовують. Ремонтувати доведеться сотні житлових будинків. З них зірвані дахи. Чимало італійців, побоюючись повторення торнадо, тікають до родичів, щоб пересидіти негоду.

У сусідній Австрії лиха накоїв град. У провінції Карінтії з неба посипалися велетенські крижини. Одинадцятеро людей у лікарні зі струсом мізку. Ніхто не чекав такого масштабного шторму. Град повалив ліхтарні стовпи, без світла залишилися 16 тисяч родин. Синоптики попереджають про нові шторми, тому австрійцям радять бути обережними і не наражатися на небезпеку.

Українцям теж варто пильнувати, адже така ж негода насувається і на територію нашої держави. З Європи шторм - за прогнозами - стрімко рухається на схід. Метеорологи прогнозують зливи й потужні шквали вітру - до 30 метрів за секунду. Перші на шляху стихії - Закарпатська, Волинська, Рівненська, Львівська області. Далі - центр і схід України.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.