Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 7 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мексиканський наркобарон втік з в'язниці

14 липня 2015, 11:50
Дата ефіру/події: Вівторок, 14 липня 11:50

Найнебезпечніший злочинець Мексики, який опинився у списку Форбс за мільярдні поставки кокаїну й метамфетаміну в США, зухвало втік з в'язниці суворого режиму. Хуакін Гусман зміг прокласти тунель з тюремної камери аж до власного будинку. До того ж - згідно з чуток - помістився там ще й з мотоциклом. Де, за версією Інтерполу, може переховуватися наркобарон, якого порівнюють із самим Аль Капоне?

Він заробляє мільярди доларів на рік, продаючи за кордон наркотики, не боїться нікого й нічого. Востаннє Хуакіна Гусмана - ватажка картелю Синалоа - найбільшого імпортера кокаїну й героїну в США - зафіксувала камера спостереження в тюрмі, де він відбував покарання.

Велетенський, комфортний тунель, з освітленням, вентиляцією, до якого вивела 10-метрова драбина. Хто допоміг його прокласти і скільки на це знадобилося часу? А головне, як могли непомітно для охорони проводити такі масштабні будівельні роботи? На ці запитання нині шукають відповідей у генеральній прокуратурі Мексики. 

Арелі Гомез, генеральний прокурор Мексики:

- Ми обстежили його будинок, цей велетенський тунель закінчувався саме тут. Ми збираємо відбитки пальців, до дрібниць аналізуємо всі речі довкола. І маємо якнайшвидше  вийти на слід спільників і впіймати втікача!

Міжнародний аеропорт зачинений, на вулицях зупиняють усі автомобілі, ретельно перевіряють вантаж та особисті речі. Шукають утікача вже не лише в Мексиці.

Елмер Соса, заступник міністра внутрішніх справ Гватемали:

- Ми отримали повідомлення з Інтерполу про імовірний перетин кордону з Гватемалою.

Він закінчив три класи початкової школи й відтоді почав торгувати наркотиками. Хуакін Гусман відмивав гроші, вбивав заради наживи, потрапляв за грати, але віртуозно тікав. Як ось зараз. Минулого разу він заплатив охоронцям тюрми й вибрався на волю у вантажівці, в якій перевозили брудну білизну. Гусман - мільярдер, і водночас найнебезпечніший злочинець - у рейтингах Forbes. Його почерк і масштаби діяльності порівнюють із самим Аль Капоне. 

Втеча Гусмана стала особистою поразкою президента країни - Енрике Пенья Н'єто. Відколи він прийшов до влади - оголосив війну наркобізнесу. Тож новина про втечу з-за грат ворога номер один неабияк розізлила чиновників. Вони переконують, що знайдуть та схоплять утікача. Якщо цього не зроблять американці. За голову Хуакіна неодноразово оголошували мільйонні винагороди, й Вашингтон давно наполягає на екстрадиції Гусмана.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.