Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Жителі Харківщини обурені міліційною стріляниною в Барвінковому

15 липня 2015, 23:57
Дата ефіру/події: Середа, 15 липня 23:57

На Харківщині, в містечку Барвінковому, назріває заколот. Це - населений пункт на самісінькій межі області з Донеччиною: до зони АТО звідти кілька десятків кілометрів, тож неподалік є кілька блок-постів. Жителі цим незадоволені й вимагають припинити вільне пересування військових зі зброєю вулицями містечка. Та головне - заборонити продаж алкоголю армійцям і міліціонерам. Приводом для обурення місцевих мешканців став кричущий інцидент: прикомандировані до блок-посту нетверезі чернігівські правоохоронці стріляли в компанію молоді.

У Руслана прострелені легені та розтрощене ребро. Він тяжко дихає, говорить із довгими паузами.

Руслан Карпенко, постраждалий:

- Ребра болят, дышать, спать не могу. К тому же - не повернуться, ничего.

18-річний хлопець потрапив до лікарні після зустрічі з правоохоронцями. Все почалося о третій годині ночі в цілодобовому магазині, куди хлопець зайшов із друзями. Компанія була напідпитку.

Руслан Карпенко, постраждалий:

- Может быть, пива выпили немного. Это в начале вечера еще. А так мы стояли уже... сейчас... Стояли, семачки плюхали. Мы заходили, кстати, по семачки.

На вході зустрілися з двома чоловіками в цивільному. Незнайомці, принаймні, так кажуть хлопці, теж були нетверезі. Між двома компаніями почалася сварка.

Микола Желяков, керівник відділу прокуратури Харківської області:

- Можно сказать, из-за обычной банальности. Это, наверное, отсутствие правил этики. При выходе из магазина зацепили друг друга плечами.

Олександр бачив, як звичайна сварка, яка тривала більш ніж півгодини, переросла в бійку.

Олександр Голушко, свідок:

- Разговаривали минут 40. Ребята подходили, говорили. Я им говорил, ребята говорили: уходите, типа, всё. Они стояли.

Ще кілька хвилин - і бійка закінчилася трагедією: пролунали постріли. потім з'ясувалося, що ті двоє в цивільному були правоохоронцями.

Микола Желяков, керівник відділу прокуратури Харківської області:

- В результате этой драки сотрудником милиции было применено огнестрельное оружие, табельное, которое находилось при нем, при сотруднике милиции.

Одна з куль влучила в Руслана. Щоправда, хлопець не розуміє - в нього цілили навмисно, чи куля влучила випадково.

Руслан Карпенко, постраждалий:

- Достал пистолет, начал кричать: я поперестреливаю. Мы остановились, и потом то ли он упал, то ли он споткнулся - я не знаю. Он - назад, и в падении он... получилось как бы снизу. И вот результат.

Сергій Медушевський, завідувач відділеня Харківської обласної лікарні:

- В нього наскрізне ураження грудної клітини. Куля вилетіла навиліт. А поранення, звісно, тяжке. Є контузія легенів. Воно працює. Пробита верхня доля легенів, а інші долі працюють.

Нажахані батьки юнака, щойно довідалися про поранення сина, терміново приїхали до лікарні. Кажуть, дуже перелякалися, що можуть втратити Руслана.

Вікторія Карпенко, мати постраждалого:

- Основна-то кровопотєря була внутрь. Воно там возлє льогких собиралося. Вони дєлали, ставили дрєнажі.

Інцидент зі стріляниною прокуратура поки що розслідує як замах на вбивство. Але припускає: хлопців також можуть покарати... за бешкет. Адже побиті правоохоронці так само в лікарні.

Микола Желяков, керівник відділу прокуратури Харківської області:

- Они сейчас тоже поехали на лечение. Потому что у милиционеров, у двоих, также выявлены телесные повреждения. Это кровоподтеки множественные на лице, на голове, на туловище, на ногах, на руках.

Лейтенант та капітан із Чернігова, але нині служать на Харківщині. Тож батьки місцевих парубків бояться, що правоохоронців відправлять на Батьківщину, і вони уникнуть покарання.

Євген Власенко, батько учасника бійки:

- Нам не дають ніяких документов, що там проісходіт. Нема ні стрілявшего - його заховали. Не було експертізи на порохові гази. Його привезли на освідєтєльствованіє аж в 11 дня слєдующего дня. То єсть він був спрятаний.

Обурені мешканці Барвінкового збираються на мітинг. Місцеві скаржаться на людей у формі, які серед білого дня пиячать просто на вулицях.

- Он машина привезла толпу їх. Человек 30-50. Назад машина увозе одного-двох. Чого остальних не забирають?

- Вчера или сегодня прибыл полностью новый состав военных. Которые подтвердили, что больше такого, естественно, не будет. Командиры будут за этим следить.

Окрім того, люди вимагають від місцевих чиновників заборонити продаж алкоголю особам у міліційній чи військовій формі. Та хоча б тимчасово обмежити час роботи цілодобових крамничок і кафе.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.