Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Одесит, котрий на шаленій швидкості збив на "зебрі" дитину, у справі виявився свідком

17 липня 2015, 22:48
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 липня 22:48

Чи покарають водія, який на переході вбив 9-річну дівчинку? Це питання сьогодні цікавить всю Одесу. Там поховали маленьку Ксенію Сапоговську, яка стала жертвою страшної ДТП: її збив на швидкості спортивний автомобіль. Дитину терміново привезли до реанімації, але лікарі були вже безсилі. Нині ж пригнічені горем батьки довідалися, що за вбивство їхньої дитини досі нікого навіть не затримали. А водій, який збив Ксенію, фігурує у справі як свідок.

Аварія сталася приблизно о дев'ятій вечора. Дев'ятирічна Ксенія переходила дорогу разом із друзями. Йшли зеброю. Машини пригальмували, щоб пропустити пішоходів. Та ось водій спортивного Ніссана вирішив не чекати. Виїхав на зустрічну смугу і збив дівчинку. 

Марія Тарасова, кореспондентка:

- Свідки кажуть, швидкість Нісану була шалена. Тож тіло Ксюші злетіло у повітря і приземлилося на цьому місці у 30 метрах від пішохідного переходу.

Численні свідки страшного удару одразу кинулися до дитини.

Олена, свідок:

- Она полетела под троллейбусные вот эти провода. Вот, мурашки, я не могла смотреть. Лужа крови под ней была, под головой. И еще - какая была сила удара, что мы в кустах нашли ее сандалик.

Поки одні містяни намагалися рятувати дівчинку, інші - побігли за Нісаном.

Ілля, свідок:

- То есть тормозить он не тормозил даже. Тормозного пути не было.

Зупинив машину двадцятишестирічний Олег лише за сто метрів від місця аварії. Та до закривавленої Ксенії навіть не підійшов.

Лариса, свідок:

- Он сказал: Да, я сбил, и что? Он стоял  и курил. Мама приехала и сказала: Давайте с вами договариваться! О чем можно договариваться, если сбит маленький ребенок?

З тяжкими травмами дівчинку доправили до лвкарні. Медики робили все можливе, аби врятувати Ксенію, але марно. За тиждень вона померла. І тут батьки, що ось-ось мають поховати донечку, дізналися: водій Нісана на волі і навіть машину собі повернув.

Сергій Сапоговський, батько загиблої дівчинки:

- К ОблГАИ подъехали, чтобы мне дали справку на захоронение, был его отец и был он. Машина уже стояла на бордюре, как ни в чем ни бывало. Ни отец не подошел, хотя бы сказал: Соболезную. Ребенок их, который лишил жизни нашого ребенка, прошел мимо.

На запитання, чому - слідчі ДАІ шокують: поки не мають підстав для затримання молодика, навіть водійське посвідчення в нього забрати. А Нісана повернули, бо автомобіля вже ретельно оглянули. Тож нині Олег... свідок.

Ігор Кулеша, заступник керівника відділу УДАІ в Одеській області: 

- Он находится дома. На данный момент подозрение ему не объявлено, пока оснований у нас для этого нет.

Змінити усе може комплексна експертиза. Вона і визначить, чи винен водій.

Ігор Кулеша, заступник керівника відділу УДАІ в Одеській області:

- Для того, чтобы ее провести, ряд других следственных действий, допросить тех же свидетелей, провести с ними следственный эксперимент, после этого назначить экспертизу, которая даст ответ на этот вопрос: виноват водитель или нет.

За 10 днів, що минули з часу ДТП, правоохоронці опитали лише одного свідка. За дві години знімання ми знайшли ще трьох. Усі твердять - Ксюша йшла "зеброю"!

Олена, свідок:

- Мы все вместе шли. Мы только перешли дорогу вот с малой, сзади нас еще бабушка шла. Только перешли, слышим грохот, повернулись - а она уже упала.

Ганна, свідок:

- Она была вот здесь, на пешеходном переходе.

- Вы лично видели?

- Да, лично видела.

- На переходе?

- Да, на переходе!

Микола, свідок:

- Первый след крови был на зебре. И когда ГАИшники были, я им говорю: вот здесь вот следы крови. Там был первый большой след крови. Там было две вмятины на номерном знаке. От двух ножек.

Натомість водій Нісана переконує - дівчинка вискочила на дорогу за кілька метрів від переходу. Але поговорити з Олегом не вдається.

- Вы хотите сенсацию?

- Нет, мы хотим поговорить с вами или вашим сыном.

- Со мной вы будете общаться не сейчас. Я сейчас не в состоянии с вами общаться. Поэтому, будьте добры, оставьте нас в покое. Что произошло на дороге, вы услышите от тех органов, которые будут  вести расследование. 

- Вы отказываетесь озвучивать?

- Мы не в состоянии что-то вам сказать.

Пригнічена горем бабуся Ксенії щодня приходить на місце аварії, де загинув її "горобчик". Саме так вона називала свою маленьку онуку.

- Я б на колени упала, целовала б землю, чтоб меня простили, если б такое случилось. Они бессовестные, ничего такого не сделали. Такое горе.

Сергій Сапоговський, батько загиблої дівчинки:

- Такие люди потом делают горе в семье, забирают детей, которых ты растишь.

Після трагедії одесити почали збирати підписи містян, аби на цьому місці нарешті встановили світлофора. Адже збивають тут людей не вперше. З обох боків дороги тут аж 7 шкіл.

- Здесь нужно поставить светофор. Иначе тут будет много убийств.

- От нее только тапочки остались.

Після страшної загибелі дитини у ДАІ містянам пообіцяли - світлофор буде!

Сергій Чукан, інспектор УДАІ в Одеській області:

- Мы будем готовить письмо на департамент транспортного комплекса, об установке на данном пешеходном переходе светофорного объекта. Светофорный объект будет там стоять.

Батьки Ксенії кажуть: можливо, хоча б червоне світло зупинятиме водіїв.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Нужны по всему городу лежачие полицейские, чтоб эти суки не могли рпзогнаться! Светофоры их не остановят!
Анна 23.07.2015, 10:58 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.