Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Страшний буревій вирував над Польщею

20 липня 2015, 21:11
Дата ефіру/події: Понеділок, 20 липня 21:11

Наслідки руйнівного шторму ліквідовують у Польщі. 28-річна жінка не пережила негоди в Любуському воєводстві. Вона померла у власному автомобілі, на машину впало дерево. Ще 17-ро людей постраждали й зараз у лікарнях. Чи варто чекати такого ж сценарію українцям і як поляки пережили страшну негоду?

Зірвані з будинків дахи, потрощені автомобілі, затоплені підвали й знищений врожай. Минулої ночі на більшості території Польщі люди не спали. Споруди обвалювалися, страшна гроза з блискавками й шквалами вітру швидкістю до сорока метрів за секунду розкривала покрівлі, била черепицю, перекидала автомобілі, обривала електродроти. Налякані люди вибігали надвір, у вікнах вилітали шибки. Кажуть, все схоже було на апокаліпсис.  

- Я вперше в житті таке бачив. Мій зять і сестра мало не загинули.

- Ми вибігли надвір, зірвало дах. Все сталося дуже швидко.

- Не дай Боже нікому таке пережити. За дві хвилини весь двір перетворився на руїни.

За ніч пожежників та екстрені служби викликали щонайменше 6 тисяч разів. Обсяг завданих стихією збитків шалений. Сотні тисяч будинків знеструмлені. Хто допоможе родинам відбудувати все, поляки не знають. Сподіваються на допомогу й компенсації від держави.

- Води до колін, це страшна для нас повінь.

- Ось погляньте, на що перетворився мій автомобіль.

Урядники кажуть: стихія вирувала по всій країні, втім, обіцяють допомогти всім, хто потребує цього.

Тереса Пйотровська, міністр внутрішніх справ Польщі:

- Ніхто не застрахований від цього, і ми мусимо бути солідарні. Вода відступає, погода ніби поліпшується, але попереду чимало роботи. Передусім ми повинні проінспектувати всі пошкоджені споруди, підрахувати, скільки часу й коштів знадобиться на ліквідацію наслідків шторму, допомогти родинам, які втратили все.

Готуватися до екстремальних погодних умов і потужного шторму варто й українцям. Шквал, який накоїв лиха в Польщі, просувається на схід. Його удар вже відчула на собі Волинська область. Наступні на шляху буревію з грозами, градом і зливами - північ і центр України.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.