Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Дніпропетровську онук-душогуб забив на смерть бабусю

22 липня 2015, 21:41
Дата ефіру/події: Середа, 22 липня 21:41

Душогуб зі стажем. Так про 33-річного мешканця Дніпропетровська кажуть його сусіди. Днями молодик зухвало вбив рідну бабцю, а сім років тому, зімітувавши нещасний випадок, відправив на той світ і дідуся. Сусіди кажуть, що свою жорстокість хлопець успадкував від матері, адже в середині вісімдесятих жінка перед очима у малих дітей зарізала власного чоловіка.

Бабусі зле, вона помирає! 33-річний чоловік, який зателефонував до швидкої, буквально ридав у трубку. Та лікарі, які миттю примчали до багатоповерхівки на проспекті Героїв, нічим допомогти не змогли і лише констатували смерть 79-річної жінки. Розбитий трагедією внук розповідав медикам і правохоронцям про нещасний випадок, який за кілька хвилин забрав життя рідної людини. Та вже за день експерти з'ясували, що жінка померла не своєю смертю.

Ганна Старчевська, керівник сектору Дніпропетровського МУ міліції:

- После вскрытия стало очевидно: потерпевшая скончалась от травм, несовместимых с жизнью.

Онук Андрій, що після смерті бабусі влаштував справжню виставу, цього разу не заперечував. Це кадри зі слідчого експерименту. На них Андрій розповідає, як убивав найріднішу людину на світі, яку він називав мамою. Того вечора прийшов додому напідпитку. Це не сподобалося старенькій, вони почали сваритися. Андрій божиться, що лише потряс бабцю за шию, але цього вистачило, щоб вона померла.

Андрій, підозрюваний:

- Сейчас вот, конечно, уже осознаю, что надо было, наверно, не трясти, надо было просто поговорить там. Наклониться, сказать и просто выйти.

Слідчі в таку історію не вірять. А сусіди загиблої бабусі, котрі дізналися, як саме вбивали Лідію Іванівну, від журналістів Свідка, не витримують й приголомшують зізнанням: якби не байдужість правоохоронців, цьому страшному злочину можна б було запобігти. Адже протягом трагічної ночі люди чули галас бідолашної про допомогу і тричі телефонували на 102. Втім, на поміч старенькій так ніхто і не приїхав.

Юлія, сусідка загиблої:

- С мобильного телефона говорю: ребята, там будет смерть. Там убьют точно эту бабушку. А милиции просто всё равно. Им всё равно! То есть они говорят: смерти нет? Нет. Ну а что вы хотите?

Тетяна Михайлівна, сусідка загиблої:

- В 2 часа это началось - до утра. Потом в 4 утра и в 7 утра звонили, но они не приехали. 

Обурені сусіди твердять: Андрій частенько знущався з бабусі, і додають: останні два роки пенсіонерка не жила, а мучилася. На справжнє пекло її життя перетворив онук.

Тетяна Михайлівна, сусідка загиблої:

- Он когда выпьет, он агрессивен.

Надія Іванівна, сусідка загиблої:

- Душив, виганяв сюди у нічний рубашці. Голу й босу зимою. 

Про таку поведінку онука добре знав дільничний інспектор міліції. Сусіди кажуть: офіцер інколи навідувався до пенсіонерки, та лише вдавав, що турбується про стареньку. А боятися за її життя таки було потрібно.

Артур Терещенко, кореспондент:

- Приблизно сім років тому в цій квартирі за загадкових обставин загинув господар похилого віку. Сусіди впевнені: дідуся вбив онук. Проте дружина померлого розповіла правоохоронцям іншу історію. Мовляв, стався нещасний випадок, й у такий спосіб врятувала нащадка від тюрми. У липні 2015-го непокараний душогуб знову вчинив злочин. Цього разу вбив рідну бабцю.

Звідки у хлопця схильність до жорстокості, пояснюють ті ж таки сусіди. Виявляється, майже тридцять років тому перед очима в маленького Андрія та його сестри рідна матуся ножем заколола батька дітей.

Ніна Афанасіївна, сусідка загиблої:

- Она его зарезала, мужа своего. Отца вот этих двух детей. Ну её посадили в тюрьму. Она отсидела не знаю сколько, 3 или 6, вернулась, и она умерла.

Виховувати осиротілих дітей взялися дід і баба. На той час Лідії Іванівні виповнилося лише п'ятдесят. Всю свою любов жінка спрямувала на онуків й вже за кілька років вони почали називати її мамою.

Тетяна Михайлівна, сусідка загиблої:

- Вот она с малечку, представьте, их с дедом и воспитала. Дали им всё в жизни, всё. Только иди работай, иди и помогай уже бабушке, но видишь, слепая любовь довела.

За фактом умисного вбивства пенсіонерки вже розпочали кримінальне провадження. А ось чи покарають тих правоохоронців, які незважили на 3 телефонні дзвінки сусідів напередодні трагедії та чи будуть розслідувати події семирічної давнини, під час яких Андрій на смерть забив рідного дідуся? Ці запитання поки що без відповіді.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Также недавно 28-летний душегуб в ходе ссоры забил бейсбольной битой до смерти бабушку и дедушку в Ирпене Киевской области из-за возникших у него неприязненных отношений к опекунам за постоянные морали и нравоучения. Иногда были рукоприкладства и нецензурная брань из уст парня. После очередной ссоры душегуб схватил бейсбольную биту и старики поплатились жизнями. Затем убийца забрал пенсию стариков в размере около 5500 грн., ценные вещи и ушёл. Соседи учуяли неладное и заметили появление трупного гнилостного запаха из их квартиры, вызвали правоохранителей. Вскоре злоумышленник был задержан. Ему грозит по статьям "Убийство с особой жестокостью двух лиц" и "Грабёж" от 10-15 лет лишения свободы до пожизненного заключения.
Гость 18.08.2017, 10:47 ответить
Це просто невдячний душогуб, без стида і совісті. Убив дідуся. Бабуся врятувала його від тюрми. А через сім років і бабусю, що його любила, свою рідну єдину людину, прибив насмерть. Ні, таких неблагодарних треба садити на все життя, щоб гнили в тюрмі і згадували як за ними доглядали рідні люди, котрих вони погубили. Це просто безсовістний цинічний душогуб.
Артур 16.08.2016, 20:26 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.