Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінничині небезпечний кар'єр загрожує відпочивальникам

23 липня 2015, 22:43
Дата ефіру/події: Четвер, 23 липня 22:43

Покинутий кар'єр-вбивця збирає влітку своїх жертв. З ним помірявся силами ще один молодий хлопчина. І, на жаль, програв. 17- річний підліток пірнув з 4-метрової скелі та втопився. За день до трагедії інший відпочивальник зламав хребта. Місцеві селяни відправили чиновникам стоси паперів, аби це місце нарешті закрили для туристів. Як убезпечити людей?

Вбивчий і привабливий. Навколо кар'єру в Черепашинцях - мальовничі краєвиди, вода - кришталево чиста. Проте, він становить смертельну загрозу. Дехто спускається до нього цивілізовано. 

Артем, відпочивальник:

- Там спуск є, нормально заходимо, спускаємось. Не пригаємо.

Проте більшість пірнає зі скелі - з висоти 4-х метрів. Так само днями зробив і 17-річний  Максим.

Юлія Корчевська, кореспондент:

- Максим навчався у другій вінницькій школі. Цьогоріч саме закінчив 11 клас. Успішно здав ЗНО та мав намір вступати до університету. Проте, не судилося.

Що Максимів відпочинок може скінчитися таким жахіттям - навіть не могли уявити його друзі. Поза камерою діти розповідають: Максим був серйозним і виваженим хлопцем. Та головне, так і не навчився  плавати. Утім, життям ризикнув.

Хлопець із компанією відпочивав біля урвища. Свідки кажуть, що Максим хотів покупатися, та аби скоротити шлях - розігнався і стрибнув униз. Довкола всі здригнулися від жаху, коли за кілька хвилин підліток як камінь пішов на дно.

Олександр Атаманчук, керівник Калинівського сектору ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Винирнув, і після того пішов під воду. Спочатку здійснювали заходи по його рятуванню безпосередньо відпочивальниками, після того, як вони не знайшли його - вони вже повідомили наш підрозділ.

Рятувльники шукали хлопця більше трьох годин. І знайшли. На глибині чотирьох метрів. Мертвого. Чи це справді нещасний випадок, нині з'ясовують у міліції.

Ганна Олійник, керівник сектору зв'язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області:

- Правоохоронці опитують свідків цієї трагедії. Однозначно висновків ще немає. Чекаємо висновків судово-медичної експертизи, яка вкаже причини смерті. Але попередньо - одні зі свідків кажуть, що він ниряв, погано плавав і не винирнув.

І це не єдина трагедія на цьому кар'єрі.

Олександр Атаманчук, керівник Калинівського сектору ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- За день перед тим, в неділю нам поступило повідомлення від центральної районної лікарні про те, що до них звернувся - поступив підліток - 24 роки, з травмою хребта. Як вияснили після того, було встановлено, що він внаслідок купання  нирнув, вдарився головою і отримав таку травму. 

Цей занедбаний кар'єр давно став головним болем для цієї жінки. Наталя Черниш - селищна голова Черепашинців. Окрім місцевих, страждають ще й туристи. Вона написала десятки звернень до різних інстанцій, аби територію довкола загородили - проте у відповідь отримали лише комісію з кількох чиновників і правоохоронців.

Наталя Черниш, Черепашинецький селищний голова:

- Глибина цього кар'єру сягає більше 100 метрів. Він  гранітний кар'єр. Це постійне каміння, відбувається зсув. І це є дуже небезпечне місце для відпочинку - особливо для купання. Тому шо мало того, що на території постійно більша радіація, ніж довкола. Для нашого села це є небезпека. Зрозуміло, ми понаписували листи. Стоїть питання навіть, щоб переїзди попереривати для того, щоб менше автотранспорту сюди. Але, чи зупине це тих, хто з рюкзаками, з мопедами?

Поки ж питання вирішують, чергувати біля кар'єру взялися рятувальники.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Что значит гранитный карьер, когда там добывали белую глину? вообще ебанулась тетя?
Евгений 07.08.2021, 11:16 ответить
Підліток - 24 роки?
Ігор 19.08.2018, 08:02 ответить
Не умеете отдыхать на воде не лезте в нее, а карьер не трогайте, не лишайте людей отдыха
Николай 06.08.2017, 16:33 ответить
А скільки ще затоплених кар'єрів на Вінничині? Он, наприклад, в Могилівці кар'єр окультурений, чистенько гарненько відпочиваючих багато. А можливо селян лякає не небезпека, а саме велика кеількість туристів! Он в вінницькому аквапарку теж люди гинуть.... Замість того, щоб закривати дорогу на це популярне місце відпочинку його потрібно окультурити, і зробити більш безпечнішим за рахунок перебування рятувальників під час пляжного сезону.
анна 12.08.2015, 20:48 ответить
Все верно Анна, просто чиновники не зарабатывают пока на нем, вот и садят панику, а на жизни людские им наплевать, небойсь дали бы сельской голове возможность поставить платный везд а половинку от прибыли в кармашек небось и мусор убралаб и дорожку не перерывала и опасность карьера пропалаб автоматически, рекламку запустилаб маштабную вместо таких бредней.
Николай 06.08.2017, 16:42 ответить
А как окультурить то что фонит радиация? и куча камней под водой?
Сергей 10.07.2020, 16:02 ответить
Підліток 24 роки :D
Микола 04.08.2015, 08:02 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.