Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Молоденькі дівчата з Сумщини врятували стрибуна-невдаху з води

24 липня 2015, 22:34
Дата ефіру/події: П’ятниця, 24 липня 22:34

На Сумщині тендітні дівчата врятували життя кремезному чолов'язі. Заїжджий відпочивальник, не знаючи особливостей дна ставка, стрибнув у воду. А вже за хвилину сплив на поверхність бездиханний і посинілий. Парадокс, але друзі чоловіка запанікували. Не розгубилися лише двоє тендітних дівчат. Як постраждалого витягли з "того світу" та ким виявилися його рятівниці?

Спекотного дня на ставку біля села Жовтневого відпочивало безліч народу. Якоїсь миті здивовані люди дивилися, як на край обрива вилазить кремезний чолов'яга, котрий вже за хвилю, незважаючи на застережні крики, кинувся вниз у воду. Напевне, стрибун навіть не підозрював, наскільки там мілко.

- Дуже мілко, і він отак упав, і він прийняв удар отак, і вже побачили - він сплив отам, біля камишів.

Аліна та Юля працюють медсестрами, тож зорієнтувалися миттєво. Дівчата одразу ж кинулися у воду витягати стрибуна, що був непритомний.

- Ми з Юлею тоже плигнули в воду сюда, потянули, положили його, я давай витягувать йому язик, запав, він синій був, без ознаків жизні.

Разом з дівчатами до травмованого кинулись і його приятелі. Утім, користі від них було мало - хлопці так розгубилися, що лише заважали рятівницям.

- У всіх паніка у друзів, і ми начали всіх успокаивать, ну як вспокаивать, ми їх поодкидали, то, шо вони його тягнуть кудись, а ми… куди тягнуть, ми б трупа привезли.

Двом тендітним дівчатам було вкрай важко тягти з води 37-річного Андрія. Потім, кажуть, не злічили синців на своїх руках, але тоді була лише одна думка.

- Шок, спасти, надо шось делать, чоловік молодий. Ми витягли, думали, шо вже всьо. В состоянии шока не чуствовалось ничо.

- Ну він величенький чоловік.

- Дуже величенький, я б сказала.

- Кілограмів скільки?

- 130.

Дівчата намагалися завести серце чоловіка та робили йому штучне дихання весь час, поки до пляжу їхала швидка. Парамедики, що прибули, кинулися їм допомагати. Нарешті чоловік відреагував і задихав.    

Наталія Лісовенко, фельдшерка швидкої допомоги:

- В сознание-то не прийшов, но задихав, тіпа як одкашлявся, переложили на носілки і повезли у реанімаційне відділення.

Перелам шийного відділу хребта - травма надто тяжка. Вже в лікарні чоловік цілком прийшов до тями, але до одужання ще далеко. Медики кажуть: щоб повністю відновитися, Андрієві знадобляться роки. І все через необдуманий стрибок до незнайомої водойми. В реанімації кажуть, що з острахом чекають кожного купального сезону, адже навесні і влітку покалічених від стрибків у воду везуть неперервно.

Сергій Бережний, завідувач реанімації Сумської обласної лікарні:

- Если не знает, как говориться, броду, и начинают прыгать, не проверив, то получают вот такие травмы, травмы позвоночника, травмы конечностей, травмы лица. С этой травмой исходы бывают различные, больные очень длительно болеют, при благоприятном исходе люди не становятся глубокими инвалидами.

Найчастіше, розповідає лікар, стрибають з мостів, дерев та обривів - молоді нетверезі люди, яким видається море по коліно. Все відбувається просто так, як і у історії Андрія. Проте не завжди закінчується щасливо, адже поруч зі стрибунами немає таких дівчат, як Аліна і Юля, які ризикнули допомогти і врятували чоловіка. Їхні колеги заслужено називають їхній вчинок геройським. 

Наталія Сибірка, завідувачка Жовтневої селищної лікарні:

- Геройський, тому що людина балансувала между смертю і життям, то вони вернули його до життя, він був в тяжкому стані. Кожен з нас повинен вміти це робити, не лише медичні працівники, але ж коли розгублена людина, вона нічого не зробе, а вони зуміли і не розгубилися, оце саме основне.

Тож, алгоритм дій у таких ситуаціях простий: не панікувати, оцінити стан людини, не втрачати часу на відкачування з людини води, а одразу робити масаж серця та штучне дихання. Інші в цей час мають викликати швидку.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Девочки молодцы, спасли Андрея, а вчера он умер...
Ира 30.07.2015, 08:48 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.