Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині дівчинка випала з вікна

24 липня 2015, 23:06
Дата ефіру/події: П’ятниця, 24 липня 23:06

У Ново-Яворівську з вікна восьмого поверху випала й загинула від травм 6-річна Юля Варениця. Мати залишила дівчинку без нагляду на кілька хвилин, а коли повернулася, то вся похолола від жаху - донечки в кімнаті вже не було. Юля впала на асфальт перед очима в інших дітей, що у той час бавилися надворі. Вони навіть не одразу збагнули, що це дитя. Думали, що хтось викинув у вікно ляльку.

Маленька Юля їла в кімнаті. Мати за секунду вибігла на кухню - вона в гуртожитку спільна. Коли повернулася, то похолола від жаху - дитини в кімнаті не було.

Галина Варениця, мати загиблої дівчинки:

- Ну це ж треба підтягнутися, підоконник високо. Не знаю, там горшок стояв, чи вона на гршок той встала. Може, на гошок встала і буквально во скільки-то треба її там.

Вікно з натягнутою москітною сіткою в кімнаті було відчинене навстіж. Дитя якось сперлося об захист проти комах і випало.

- Та дитинка отут во лежала.

- Тобто як вона падала?

- З восьмого поверху на оцей дах, тут від даху відбилася і отут, і пішла сюди.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Дитя випало із вікна посеред білого дня на очах десятків дітей, які бавилися на подвір'ї. Вони покликали на допомогу дорослих. Ті вже викликали швидку, яка приїхала за лічені хвилини. Та дівчинка не мала шансів вижити.

Від удару об каміння на крихітному тільці було шість переломів. Юля ще дихала кілька хвилин і померла. Діти, перед очима в яких це сталося, не можуть оговтатися досі.

Віталік, свідок:

- О четвертій годині ми сиділи там на сходах. Ми почули шум, так якби шось зірвалося, підняли голову догори - і там падала дівчинка. Ми спершу подумали, що це лялька. Це оказалася дівчинка маленька. Ми зразу настрашилися і почали кричати, щоб викликати швидку.

Юля прожила шість років. Її коротеньке життя було сповнене мук - дівчинка від народження не мала половини мізку. Вона не говорила і через парез правої ніжки тяжко пересувалася. Лікарі були безсилі, сказали лише, що дитині залишалося жити недовго. Та ніхто не очікував, що дівчинка загине такою жахливою смертю. Галина досі не може повірити, що її Юлечки вже нема.

Галина Варениця, мати загиблої дівчинки:

- В неї взагалі права півкуля, половина була відсутня. І та поведінка, шо, ну шо відповідає за поведінку, вона тільки на заспокійливих таблетках, там ніяке лікування, не цей. Ну лікарі казали, що вона довго не поживе, але я не думала, що то отако. Отака смерть.

Сусіди Галині щиро співчувають. Вони вражені тим, що сталося. Тепер не дозволяють своїм дітям навіть підходити до вікон.

Марія, сусідка Галини:

- Я ж вагітна, мені там. Я навіть туда не йшла, не дивилася, для мене то є шок. Маю тоже маленькі діти, внуки, то шок. Як говорять - мороз по тілі. Я якраз їхала, то вона випала вже.

Окрім Юлі, Галина виховує ще двох дітей, старшому хлопчикові - 13. Молодшій дівчинці - два рочки. Вона теж інвалід з народження. Сім'я жила скромно та тихо.

Андрій Кісіль, керівник Новояворівського МУ міліції:

- Сім'я благополучна, скарг ні з сторони сусідів не поступало, ну звичайна сім'я. Батько працює водієм, мати виховує, виховувала трьох дітей, на даний час двох. Про недбальство не може бути жодної мови. Не зловживають алкоголем, не зловживають наркотичними засобами. Звичайна сім'я, яка працює.

Батько загиблої дівчинки возить вантажі за кордон. Страшна звістка про смерть донечки застала його в Італії. Він повернеться до України в неділю - тоді Юлю Вареницю й похоронять на місцевому цвинтарі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Дуже шкода цієї дівчинки
Лоретта 06.08.2015, 16:57 ответить
Шановний автор статті,Новояворівськ пишеться разом!!!!
анонім 26.07.2015, 08:25 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.