Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Гепатит С - як протидіяти лагідному вбивці

29 липня 2015, 12:50
Дата ефіру/події: Середа, 29 липня 12:50

Весь світ - проти лагідного вбивці. Сьогодні міжнародний день боротьби з гепатитом. В Україні ж - справжня епідемія смертельно-небезпечного вірусу гепатиту-це. За найскромнішими підрахунками, інфіковано майже чотири мільйони людей, а чимало українців навіть не здогадуються, що хворі.

Гепатит С уражає печінку. Вірус буквально зжирає здорові клітини. Й розмножується далі й далі. Поки орган, який у принципі здатний відновлюватися, зовсім не загине. 80% інфікованих просто помирає. Гепатит С дуже підступний. Аж до смерті людина може не відчувати жодного симптому. Ані жовтого кольору шкіри, білків очей, болю, температури, зовсім нічого. Вірус так і називають - лагідним убивцею.

Ольга Голубовська, головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України: 

- К нам попадают в клинику пациенты уже с циррозом печени, уже с декомпенсированным впервые выявленным, притом все люди молодые, до 30-40 лет.

В Україні епідемія вірусного гепатиту С. За найскромнішими підрахунками, інфіковано 9 відсотків співвітчизників старше 15 років. Лікарка каже - ця статистика може бути більшою, бо чимало людей просто не здогадуються, що хворі.

Микола, хворий на гепатит:

- Ничего не беспокоит, не болит, симптоматика после того, как вирус был 15 лет, хроническая усталость, особо жалоб не было.

Страшний діагноз чоловікові поставили випадково. Ще студентом зголосився стати донором для хворої дівчинки. Але крові тоді в нього не взяли.

Микола, хворий на гепатит:

- Мне тогда было 19 лет, я пришел домой, показал маме, мама прочитала слово гепатит, на то время не было Гугла и мало кто знал, что это за болезнь, гепатит себе и гепатит, а через год мама узнала, что это страшная болезнь, иди, сдавай анализы. Врач посмотрел - говорит: да, у тебя гепатит с.

Микола точно не знає, коли підхопив заразу. Сумно усміхається - це, певно, наслідки бурхливої молодості.

Микола, хворий на гепатит:

- У меня был опыт иньекционных наркотиков, хватило ума не делать это больше, перед этими было достаточно травм в антисанитарных условия, пробил ногу насквозь в районе сточной канавы.

Гепатит С передається через кров. У лікарнях під час операцій, переливання або просто уколів ризик інфікуватися дуже малий. Так само як, до речі, через незахищений секс. А ось ін'єкційні наркомани в групі ризику. Але найголовніше - зараза чатує в повсякденному житті. Салони тату, стоматологічні клініки, перукарні, манікюрні кабінети - ось де треба бути обережним. 

Олена Ткаченко, кореспондентка: 

- Хоча б раз у житті у майстра манікюру була майже кожна жінка, а інколи навіть чоловіки, процедура ця з однієї сторони приємна, з іншої може бути небезпечна. Тому що можливі порізи, а відтак і зараження гепатитом. Тому, приходячи у салон, треба звертати увагу на те, як доглядають за інструментом, і на самого майстра манікюру.

Дезінфекцію Світлана Кауш, майстер із 10-річним стажем, вивчала заразом з нігтьовою естетикою. Інструмент, каже, мало попирскати спиртовим розчином. Його замочують у розчині й кладуть у спеціальну піч.

Світлана Кауш, майстер манікюру:

- Там под давлением, температура от 110 до 126, давление до 2 бар, полчаса время стерилизации, затем остывает и переносится в ультрафиолетовый блок для хранения.

На наявність таких боксів треба звертати увагу в усіх закладах, де ви можете поранитися. Не соромно навіть поцікавитись - чи продезінфікував майстер інструмент. Адже інфікуватися легко, а лікуватися дуже дорого - курс коштує більше ста тисяч гривень! До речі, в Україні є державна програма протидії гепатиту С. На паперах це масштабні заходи. Насправді - катастрофічний брак грошей.

Ольга Голубовська, головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України:

- Но, к сожалению, финансируется только раздел "лечение из государственного бюджета", и только на 20%.

Отримавши ліки, інфіковані мають шанс на повноцінне життя. До речі, противірусну терапію пройшов і Микола.

Микола, хворий на гепатит:

- Я уже смирился - буду жить, сколько проживу, вот так, и тут я попадаю на эту программу, и успешно прошел лечение. По последним анализам, которые я сдавал, у меня уже фиброз не 3-й стадии, а вторая, нет разрушительного процесса в печени, идет процесс восстановления.

Микола розуміє - донором йому не бути. Але в усьому іншому він звичайна людина. Працює в метрополітені, має сім'ю, двох маленьких дітей, які, до речі, народилися абсолютно здоровими. Сподівається на повне одужання. Й наука дарує йому такий шанс - на відміну від гепатиту В - С виліковується! Але головне вчасно його виявити. Тому лікарі закликають - не соромитися й хоча б раз на рік перевіряти кров.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Безинтерферонова терапия
Вылечим от Гепатита всего за 12 недель!!!
Софосбувир + Даклатасвир цена 120$ (курс 350$)
Все в заводских упаковках с голограммами.
Страна производитель: Египет.
Доставка без предоплаты.
В наличии!!! отправка по всей Украине
возможна доставка курьером.
+380967772726
+380968333318
Доставка препаратів від гепатиту С від 125$ на місяць.
0937850123
Роман 19.02.2018, 15:17 ответить
КОНСУЛЬТАЦИИ И ДОСТАВКА ПРЕПАРАТОВ ОТ ГЕПАТИТА С :

0-800-217-107
Препарати від Гепатиту С
безкоштовна консультація
0-800-217-107
pharmacygrp крапка com
Вылечим от Гепатита всего за 12 недель!!!
Софосбувир Даклатасвир
Все в заводских упаковках с голограммами.
Страна производитель: Египет,Индия
возможна доставка курьером.
0967772726
0968333318
Сотрудничаем с врачами и представителями!
Павло 11.12.2017, 01:45 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.