Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Скандал у Запоріжжі - дитина випала з вікна санаторію

29 липня 2015, 23:19
Дата ефіру/події: Середа, 29 липня 23:19

Неабиякий скандал розгорівся в Запоріжжі. 8-річна Ліза Чабаненко випала з вікна другого поверху санаторію. Мати дівчинки звинувачує вихователів у недогляді. Вона певна: керівництво закладу уникне покарання, бо справу всіляко намагаються зам'яти. Водночас головний лікар хоче зустрітися з мамою дівчинки, щоб дати їй самій урок виховання дітей.

8-річна Ліза гралася з дівчатами в хованки вже після відбою. Вилізла на вікно, але не втрималася й полетіла з другого поверху вниз головою.

Ліза Чабаненко, постраждала дівчинка:

- Мы играли в прятки. Я залезла на окно, облокотилась на сетку и выпала.

- Зачем ты туда полезла?

- Я хотела спрятаться.

Дівчинка дуже вдарилася об бетонну доріжку. Маленьку непритомну пацієнтку терміново повезли в лікарню. Медики діагностували у Лізи численні перелами черепа.

Ірина Чабаненко, мати постраждалої дівчинки:

- У нас три перелома: это лицевой, затылочный - все, как череп совмещается, на 2 мм расхождение. Врачи нам сказали, еще в реанимации, о том, это очень хорошо, что только 2 мм и не пришлось все резать лицо, резать голову и выравнивать все это дело.

Дитина пробула в лікарні два тижні. Нині вже вдома, але медики попередили батьків - вона і надалі страждатиме на головний біль. У тому, що їхня донечка ледь не загинула, батьки звинувачують персонал Запорізького санаторію. Адже там дівчинка мала оздоровитися, натомість покалічилася.

Ірина Чабаненко, мати постраждалої дівчинки:

- Я вам сдала здорового, а вы мне вернули больного. Речь не о деньгах. Не важно, сколько будет потрачено денег. Я и в больнице сказала: мне не нужны деньги. Я хочу, чтобы люди ответили за свою халатность. Да, родители отвечают за своего ребенка на 100%, а когда ты берешь ответственность за чужого ребенка, то, можно сказать, на 1000% ты отвечаешь за его здоровье, его благополучие. Вы взяли ребенка. Вы не смогли его сохранить.

Після інциденту в санаторії влаштували "розбір польотів". Вихователька розповіла - все сталося, коли вона була з іншими дітьми. Супроводжувала їх з душової кімнати до спальні.

Тетяна Мироненко, головний лікар Запорізького обласного дитячого багатопрофільного санаторію:

- Пока она бежала за всеми шестерыми детьми, девочка запрыгнула на окно и выпала.

Педагога, яка не догледіла дитини, покарали - їй винесли догану. Вона й надалі працює в закладі. Втім, керівництво санаторію частину вини за інцидент покладає й на батьків травмованої Лізи.

Тетяна Мироненко, головний лікар Запорізького обласного дитячого багатопрофільного санаторію:

- Родителям надо воспитывать своих детей, а не все сваливать на кого-то. Ребенку девятый год. Наверное, прыгать на подоконник не стоило, зная, что еще открыто окно на проветривание.

Шукають винних у каліцтві дитини і правоохоронці. Вихователька може сісти за грати на три роки.

Олександр Вовкодав, керівник відділу ГУ МВС України в Запорізькій області:

- Відомості про подію були внесені до ЄРДР за ознаками ч.2 ст.137 КК України - Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

Мама ж Лізи чекає, коли справу передадуть до суду. Хоча й не вірить, що винних покарають.

Ірина Чабаненко, мати постраждалої дівчинки:

- Есть много начальства, которое пытается все это дело по возможности уладить, чтобы не легло пятно на государственное учреждение.

Тим часом постраждала Ліза дуже хоче першого вересня піти до школи. Та, ймовірно, сісти за парту зможе лише в листопаді. Адже для повноцінного відновлення лікарі рекомендують тримати дівчинку вдома ще приблизно два місяці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Это та дама, что руководит центром офтальмологии в Витацентре?
Я 29.11.2017, 22:26 ответить
Очень даже закономерно - у народа памяти, что у рыбы. А подонки с одной руководящей должности кочуют на другую
Лиза 29.11.2017, 22:28 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.