Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У берегів Іспанії загинула славетна спортсменка

5 серпня 2015, 22:22
Дата ефіру/події: Середа, 5 серпня 22:22

23-разова чемпіонка світу з фрідайвінгу втопилася у Середземному морі. Росіянка Наталя Молчанова зникла під час занурення на 40-метрову глибину. Її віднесла сильна течія. Пошуки тіла спортсменки поки безрезультатні. Наталя Молчанова - володарка сорока рекордів у цьому виді спорту. Ніхто не може повірити, що така титулована й успішна спортсменка загинула трагічно й передчасно.

Вона любила море більше за життя і трагічно загинула біля берегів іспанського острова Форментеру. Багаторазова чемпіонка світу з фрідайвінгу Наталя Молчанова, яка під водою почувалася комфортніше, ніж на суходолі, втопилася під час пірнання в Середземному морі. Разом з іншими дайверами вона занурювалася на 40-метрову глибину, відірвалася від колег і зникла. Фрідайвери не застосовують аквалангів, просто затримують дихання. Наталя, найімовірніше, потрапила в підводний вир, і її віднесла течія.

Вона була 23-разовою чемпіонкою світу з цього виду спорту. Наталя Молчанова - єдина на планеті жінка, яка могла затримати дихання на 9 хвилин, і єдина, якій вдалося без спеціального спорядження, лише в масці й гідрокостюмі, здолати 100-метрову позначку під час занурення.

Фрідайвери пірнають наперекір усім стереотипам. Тільки уявіть - без жодного обладнання, лише в масці й гідрокостюмі, зануритися у воду на 101 метр. Лікарі кажуть - навіть перетнувши 50-метрову позначку, легені від тиску можуть просто розірватися. Але досвідчені спортсмени на собі перевірили - можна ошукати науку. 

Наталя Молчанова, чемпіонка світу з фрідайвінгу:

- Оказывается, в организме есть приспособительные механизмы, они предполагаю перемещение крови с периферии к центру. В том числе в сосуды легких. И перемещение крови именно в сосуды легких предохраняет легкие от разрушения, потому что кровь дополнительная занимает тот объём, который раньше занимал воздух.

Наталя Молчанова не раз казала: фрідайвінг - це спосіб життя. Людина цілковито контролює ресурси й системи свого організму і робить їх підвладними собі.

Наталя Молчанова, чемпіонка світу з фрідайвінгу:

- Именно это распределение позволяет одновременно контролировать и положение тела в пространстве вертикальное вдоль троса, если мы говорим о погружении в глубину, и выравнивание давления своевременное, и расслабление психическое, и расслабление мышц живота. Если мы внимание не будем распределять, одновременно во все эти моменты, то что-то мы пропустим.

Родина, знайомі й шанувальники легендарної спортсменки не можуть повірити, що життя Наталі Молчанової урвалося. На планеті є тільки кілька людей, які можуть залишатися під водою стільки ж, скільки могла загибла спортсменка. З-поміж них - син Молчанової Олексій. Він змалечку любить море так само, як його мама. Попри смуток, хлопець каже - мама опинилася там, де їй буде добре. На дні, до якого все життя намагалася дотягтися.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.