Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На околиці Києва рецидивіст вбив та згвалтував туристку з Молдови

6 серпня 2015, 22:19
Дата ефіру/події: Четвер, 6 серпня 22:19

25-річну туристку з Молдови Анну Єнакі, що наприкінці липня зникла в Києві, знайшли мертвою. Дівчина приїхала на екскурсію до української столиці, потім планувала їхати до Одеси на концерт улюбленого гурту. Втім, на зв'язок із батьками Анна припинила виходити на другий день після приїзду. Родина вдарила на сполох, і не дарма. Майже за три тижні цілодобових пошуків тіло молдованки з двома ножовими ранами знайшли в лісі поблизу станції метра Теремки. Хто та за що вбив туристку?

Анну Єнакі з Кишинева почали шукати родичі та друзі ще 19 липня. Тоді в соцмережах вони активно поширювали інформацію про зниклу. Їй 25, худорлява, в Києві повинна була оселитися в хостелі поблизу центрального залізничного вокзалу. Особлива прикмета: перука та намальовані брови, адже дівчина страждала на облисіння.  Зі слів рідних,  востаннє вона написала повідомлення батькам, що в неї все гаразд. Вже за кілька днів мала їхати до Одеси на концерт, який так чекала.

Олександр, родич дівчини:

- Ехала через Киев на концерт в Одессу, какой-то концерт там должен был быть. Она сама забронировала все эти хостелы… Я у девочек-подружек спрашивал: "Почему вы с ней не поехали? Она предлагала, но ни у кого не получилось".

Анну пам'ятають у стінах цього хостелу. Тут вона оселилася, щойно приїхала до Києва. В коридорі досі висить її фото. Усі добре знають - дівчина безслідно зникла, так і не доїхавши до Одеси.

Наталя, адміністратор хостелу:

- Она бронировала у нас и вроде как в Одессе, планировала туда ехать, еще у меня спросила, как можно доехать быстрее в Одессу.

Як 25-річна дівчина могла зникнути серед білого дня в Києві? Мешканці хостелу до останнього сподівалися, що вона жива й просто вирішила подорожувати Україною без телефонного зв'язку та зайвих запитань батьків.

Олександр, турист із Німеччини:

- У нас здесь были свои дискуссии по поводу того, куда пропадют люди и где их искать.

Та ці рожеві сподівання не виправдалися. Анну Єнакі знайшли вбитою та зґвалтованою в Голосіївському районі Києва.

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС у м. Києві:

- Її згвалтували та два ножових поранення були нанесені в область серця.

Як дівчина опинилася в цьому лісі на околиці Києва? Та хто так жорстокого розправився з туристкою з Молдови? Відповіді та підозрюваного відшукали правоохоронці і вжахнулися. Довірливу та життєрадісну Анну вбив її сусід з хостелу. 33-річний Віталій з Кривого Рогу, що в Києві робив ремонти. Він першим подружився з самотньою дівчиною, допомагав їй знайти квитки до Одеси та обіцяв показати столицю. Але в голові мав зовсім інші наміри: він привів дівчину до цієї лісопаркової зони й саме тут запропонував секс. Категорична відмова розлютила нелюда - він ударив ножем у серце, згвалтував та кинув свою жертву.

Павло Прядко, кореспондент:

- Дівчина пролежала у цій ямі більше двох тижнів. Була повністю роздягнена. Місце тут дуже тихе, до траси Київ-Одеса звідси майже кілометр. Зустрітити людей у цьому лісі можна, але проходять вони тут дуже рідко. Саме цим й скористався рецидивіст.

У міліції розповідають: на вбивцю вийшли після перевірки всіх мешканців хостелу. Віталій вже був у базі правоохоронців, бо раніше він був засуджений за вбивство та зґвалтування. Незабаром чоловік зізнався в черговому злочині. В хостелі ж налякані, кажуть: хоча в чоловіка й був складний характер, та вони й гадки не мали, що два тижні жили з холоднокровним вбивцею…

Олександр, турист із Німеччини:

- Парень неадекватный был. Его отсюда выгнали, по поводу того, что он ругался, кричал на администраторов, такое не рассказывают на камеру...

За скоєний злочин злочинцеві тепер загрожує довічне ув'язнення. Мама й тато убитої ним дівчини вже прилетіли до Україні з Молодви на впізнання. Вони зараз у шоковому стані: не вірять, що їхня донечка, яка тяжко хворіла, мріяла жити та хотіла встигнути все - вбита 33-річним нелюдом заради сексу та мобільного телефона.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.