Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах незаконна пересувна газова заправка тривожить мешканців

7 серпня 2015, 12:03
Дата ефіру/події: П’ятниця, 7 серпня 12:03

Загроза вибуху біля житлової багатоповерхівки у Сумах. Бо нерозважливі бізнесмени заправляють там маршрутки метаном. Причому не на стаціонарній станції, а просто з машини. Мешканці налякані небезпекою такої торгівлі. Чи дозволено торгувати газом просто посеред вулиці з пересувної заправки і хто має контролювати такий процес?

Юлія Зайцева, кореспондент:

- Буквально попід вікнами житлової дев'ятиповерхівки розміщалась вантажвіка, яку можна назвати пересувним газозаправним комплексом. Щовечора тут збиралась ледь не черга з маршруток, які заправлялись метаном. Таке сусідство неабияк занепокоїло місцевих мешканців.

Про те, як все це відбувається, налякані жителі будинку зняли відео. Метанова автоцистерна стоїть на паркувальному майданчику біля старої прохідної сумського аеропорту. Тут поряд кінцева зупинка багатьох маршруток.

- Машина стоит, и там заправляет газом.

- Вы туда едете? Вы заправляться едете или как?

Впродовж двох тижнів Олег, що мешкає в цьому будинку, спостерігає, як тут заправляють маршрутки. Чоловік каже - від побаченого волосся стає дибки, адже ніхто не дотримується жодних правил безпеки.

Олег Онищенко, мешканець будинку:

- Ми були свідками того, як водії  маршрутних таксі, які заправляються, вони палять в безпосередній близкості, і один необережний недопалок, кинутий на землю, він призведе до страшних наслідків. Тому ми й боїмося, звісно.

Надворі спека, поряд ще стаціонарна АЗС та газозаправка, метан у балонах під високим тиском - перераховує всі небезпечні чинники Олег. Він разом з іншими зляканими мешканцями звернувся до міліції, керівництва аеропорту та власника газозаправної вантажівки, а також зателефонували на урядову гарячу лінію. Утім, ситуація мало змінилася.

Олег Онищенко, мешканець будинку: 

- Пам'ятаючи нещодавню ситуацію, яка мала місце в Київській області, пожар на нафтобазі, то обурення й подив людей в звязку із бездіяльністю влади, яка має певні повноваження, також викликає певні занепокоєння та стурбованість. На даний момент заправка маршрутних таксі продовжується. Трішки змістились від житлового будинку, а приблизились до стаціонарної нафто та газозаправки, що також не може нас не хвилювати.

Зараз газозаправна вантажівка працює на території аеропорту. Його керівництво твердить: здає в оренду і територію, і можливість торгувати газом. За це обласний бюджет щомісяця отримує... 700 гривень. 

Костянтин Єфіменко, директор ОКП Аеропорт Суми:

- Они - одна из структур, которым дозволено осуществлять заправку автомоблей с их машины.

- Вы проверили все эти документы?

- Я смотрел. Этот документ я видел, это ж не то, что они вчера начали, это с 12 года у них разрешения идут, с 12 года.

На наше прохання директор аеропорту з'єднує нас з керівником фірми-заправника. Він нині у відрядженні, а по телефону відповідати на запитання про дозволи на торгівлю відмовляється. 

Ігор Гетьманський, керівник фірми:

- У вас должны быть соответствующие бумаги и соответствующие запросы, тогда я буду отвечать на все ваши вопросы, в присутствии своего юриста и адвоката. Почему? Я объясню. Чтобы не искажали мои слова.

Згідно з правилами роздрібної торгівлі нафтопродуктами заправляти автомобілі безпосередньо з автоцистерни заборонено. Чи справді має виняток із закону ця фірма, та чи мають вони при цьому дотримуватися безпечної відстані від людського житла - тепер намагається з'ясувати міліція.

Володимир Крупецьких, співробітник сектору УМВС в Сумській області:

- На сьогодні проводиться перевірка, з'ясовуються обставини роздрібної торгівлі газопродуктом на вулиці, чи дотримувались вони норм розташування газової заправки біля житлового будинку.

Визначатися в міліції будуть ще зо днів 10. Мешканці ж налаштовані й на більш радикальні дії, і якщо заправка не зникне з-під їхніх вікон, її погрожують прибрати власноруч.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
шарашкина контора, никаких разрешений нет, нужно подключать охрану труда и пожарную инспекцию, пусть проверят законность предприятия на заправку метаном!
Аноним 09.08.2015, 23:54 ответить
22.03.2013 09:5615782
В Сумах начался передел газового рынка
В Сумах сотрудники областного управления СБУ заявили о том, что пресекли противоправную деятельность четырех передвижных станций розничной реализации природного газа.
По данным ведомства, сотрудники СБУ совместно с работниками регионального подразделения Госгорпромнадзора выявили две передвижные автомобильные газозаправочные станции (ПАЗС), которые незаконно заправляли метаном маршрутные такси прямо на улицах областного центра.

В ходе проверки, инициированной СБУ, установлено, что эти передвижные АЗС принадлежат одному из местных ООО, которое в течение четырех месяцев, без соответствующего разрешения на выполнение работ с повышенной опасностью, заправляли пассажирский транспорт. Во время этой проверки правоохранители обнаружили еще две такие же ПАЗС. «Наполнение газовых баллонов и заправку автомобилей осуществляли не уполномоченные на то лица, к тому же в непосредственной близости от жилых зданий, что категорически запрещено», - отмечают в пресс-группе управления СБУ. К проверке незаконной деятельности ООО присоединилась ряд контролирующих и правоохранительных органов, в частности, региональные подразделения налоговой службы. Сейчас на эксплуатацию всех четырех ПАЗС, принадлежащих указанной коммерческой структуре, наложен запрет.

Нардеп от Сум Олег Медуница так прокомментировал новость: «СБУшники в Сумах победили прокуроров. Пока ... я бы так назвал новость. Рынок автометана в Сумах конкурентный. Одни сделали передвижные заправки и поставили их возле конкурентов. Одни наняли прокуроров другие СБУ. И понеслась ... Три месяца торгуют, наконец их перехватили, ну и детектив!»

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.