Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Батьки-пияки не викликали швидку до обпеченої доньки, щоб не втратити гроші

19 серпня 2015, 22:21
Дата ефіру/події: Середа, 19 серпня 22:21

3-річна дівчинка мало не згоріла живцем. Дитинка бавилася сірниками, і на ній загорілася сукня. Нещасний випадок стався на Харківщині. Врятував малу від вогню старший брат - він вилив на сестричку відро води. Попри те, що донька отримала страшні опіки, батьки навіть не поворухнулись, щоб викликати швидку.

Того дня мати поїхала у справах до райцентру, вдома з чотирма дітьми залишився батько. Він порався на городі, малеча бавилася на подвір'ї.

- Доця, розкажи, як з тобою случилось, що ти загорілася.

- Спіськами.

- А як, де ти взяла спічки.

- Отам.

- Де, у дєдушки, чи де? Де ти брала?

- У дєдушки.

- І де ти палила.

- Отам. Отам на порогє. 

Володимир Купріянов, прокурор Нововодолазького району:

- Спички находились в доме, в легкодоступном для детей месте. Она знала, как ими пользоваться. Были случаи, когда она уже их брала и пыталась их зажечь.

Вдягнена на Наталку синтетична сукня спалахнула вмить. На несамовиті крики вибіг старший брат Євген, йому тринадцять, він грав з приятелем у комп'ютер.

Євген Киптенко, брат:

- Полностью. Аж зверху горіло.

- Она кричала?

- Да, сначала она начала смеяться, когда мы там сидели. Смеялась, а потом резко плакать начала, кричать.

13-річний хлопець не розгубився. Схопив відро води та вилив на сестричку.

Євген Киптенко, брат:

- Сразу побіг, відро взяв і вилив не неї. Воно прям там стояло.

- І воно загасилось?

- Нє, ще руками тушив.

- Покажи руки, обжог?

- Не, вони трошки попеклись и всьо.

Юрій Биков, батько дітей:

- Я потом ее раздел сразу же. Он ее потушил, я раздел ее, она говорит: я хочу спать. Я ее положил спать.

Замість викликати швидку, зізнається батько, він просто поклав доньку спати. Чоловік виправдовується: мовляв, спершу опіки не виглядали такими страхітливими.

Юрій Биков, батько дітей:

- У нее не было такого, чтоб сказать - там прям. Как я уже в больницу когда приехал - она была страшна. А так такого не было. Я сразу ее помазал мазью, конечно.

Але й мати, коли повернулася додому та побачила обпечену дитину, не звернулася до лікарів. Бо злякалася, що віднімуть дітей, а з ними - єдину для родини статтю доходів - матеріальну допомогу. 

Інна Киптенко, мати дівчинки:

- Конечно, я злякалася сильно, що визову скору - заберуть дітей. І приїде міліція. Потому шо з чоловіком ми не розписані, це сожитєль. Я сильно злякалася за це. І не визвала вчасно скору.

Володимир Купріянов, прокурор Нововодолазького району:

- До вызова скорой помощи прошло более 7 часов. Скорую помощь вызывали соседи, которые пришли по просьбе родителей, принесли мазь от ожогов, пантенол. Эти соседи, увидев состояние девочки, которая находилась фактически в коматозном состоянии, вызвали по мобильному телефону скорую помощь.

Потім лікарі скажуть: ледь врятували маленьку пацієнтку. В дівчинки обпечено сорок відсотків шкіри, це критична позначка - без медичної допомоги мала померла б.

- Нам сделали уже 4 операции... Дочечка, давай аккуратненько снимем кофточку. Я знаю, что прохладненько, но мы сразу оденем. Хорошо, заечка? Вот в этом месте, вот здесь, и пальчик, видите, у нас?

Попереду в маленької Наталки ще 3 операції з пересадки шкіри.

- У нее оно болит. Ночами она плохо спит. Последнее время, 2 недели, она очень плохо начала себя вести. На руки! То на руки она не просилась. У нее чухается, оно ж тянет все. То, что нам врач сказал, чтоб мы ее купали в растворе хозяйственного мыла. Мы ее постоянно купаем.

Родина багатодітна, вкрай бідна, в батьків немає ані роботи, ані житла. Мешкають у глухому селі на сім подвір'їв - старенький дідусь пустив до себе в хату. Випадок з Наталкою - нещасний, але закономірний - зазначають у міліції. Трагедія сталася не через відчайдушну бідність сім'ї, а через пиятику батьків.

Олександр Рокитянський, керівник сектору Нововодолазького РВ міліції:

- Була поставлена на облік за те, що батьки систематично зловживають спиртними напоями. Та не було необхідних умов для проживання малолітніх дітей.

- Ви бачите покращення?

- Зараз, після того інциденту, який трапився, так, є зміни. Але невеликі.

Після кричущого випадку в родини забрали двох дітей з чотирьох. Найстарший, Євген, просто втік, коли приїхала соціальна служба. А Наталку залишили на піклуванні батьків, бо їй потрібна медична допомога.

- Вот смотрите. На лице ей ничего не делали. У нее ужасное ушко было, ужасное личико было.

- Воно відновлюється і саме трошки?

- Да, да, да.

Батьки запевняють: нещастя змусило їх схаменутися. Мовляв, припинили пиячити, батько знайшов роботу, дружина дбає про дітей, господарює.

- І коровки в нас є. В нас ігрушек багато. Да, доць? І лялі, і машини, усе.

Всі ці зусилля не позбавляють батьків кримінальної відповідальності за спотворене тіло й обличчя маленької Наталки. У вересні подружжя постане перед судом. Залежно від вироку - вирішать, чи залишаться діти в родині. Нині 6-річний Сергійко та найменша Настя, їй один рік, живуть в інтернаті.

Інна Киптенко, мати дівчинки:

- Серьоженька дуже страдає, дуже страдає. Я приїжжаю, він щітає деньочки, показує: мама, скільки, отако осталось? Мама, 10 деньочків чи 5 деньочків осталось, щоб ти мене забрала?

Та в міліції в каяття батьків не дуже вірять. Визнають, що подружжя виправляється, але не знають, чи справді ці зміни незворотні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.