Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Харківщині сімейну сварку довелося розбороняти прикордонникам

19 серпня 2015, 23:47
Дата ефіру/події: Середа, 19 серпня 23:47

Сімейна сварка завершилася стріляниною - батько поцілив у матір перед очима в дітей. Надзвичайна пригода сталася в селі Івашках, на Харківщині. Населений пункт стоїть просто на кордоні з Росією, і налякані батьківською агресією доньки побігли по допомогу до прикордонників.

Постріли пролунали у крихітному прикордонному селі Івашках серед білого дня. Сусіди кажуть, що навіть уваги не звернули - бо звуки були невиразними.

- Мы на огороде, знаете как? Во дворе - туда-сюда. А то, что стреляют - там в России охота открыта, иногда там бахкают. Уток бахкают.

- А ви стрельбу саму чули?

- Кого?

- Стрельбу.

- Хлопки слышал. Больше ничего.

Лише пізніше всі дізналися - стрілянину вчинили під час сімейної сварки. Під час суперечки п'яний чоловік витяг зброю і почав гатити по коханій.

Олександр Цимбалюк, прокурор Золочівського району Харківської області:

- Супруг, находясь в состоянии алкогольного опьянения, применил оружие. Это пистолет травматический, "резинка" в простонародье называется, Сафари 820 джи. Произвел два выстрела.

Один раз він вистрілив у повітря, інший був у жінку. Вона закричала, бо влучив у груди.

- Синяк. Она застряла, пуля, у нее - где бюстгалтер.

Свідками батьківської люті стали двоє сестричок - одинадцяти та п'ятнадцяти років. Налякані діти побігли шукати допомоги. В глухому селі міліції немає, натомість поряд, в кінці вулиці, прикордонний пункт.

Юрій Трубачов, прес-офіцер Харківського прикордонного загону:

- До них підбігли діти та повідомили, що їхній батько стріляв зі зброї у їхню матір. Після цього за напрямком можливого руху злочинця була вислана спеціальна мобільна група.

Ганна Силаэва, кореспондентка:

- Після стрілянини розбишака прийшов до місцевої крамнички - вона далі по вулиці, за кількасот метрів від будинку. Він спокійно пив разом із товаришем пиво. Мовляв, нічого такого, звичайна сімейна сварка. Тут його і затримали.

Подвір'я, де все сталося, нині стоїть порожнє й зачинене. Жінка втекла з оселі, забравши з собою дітей.

- А где хозяева?

- В ментуре.

- А ви бачили, як було?

- Нет, был на огороде, картошку копал.

Зі слів сусідів, подружжя живе не мирно - пристрасті вирують, як в італійській родині: алкоголь та ревнощі. І постріли в Івашках чули не вперше, але цього разу чоловік таки поцілив у дружину.

- Говорили, что вроде бы стрелял. Но я слышал хлопки. А какие там хлопки - кто его знает.

- А як вони як сусіди?

- О соседях плохо не говорят.

- Раньше не очень, сейчас, последнее время... частенько.

- А что случилось? Из-за чего?

- Из-за чего? Отшивает она его.

Пістолет - а він оформлений офіційно - міліція в чоловіка вилучила, але самого навіть не затримувала. Все йде до того, що стрільця ніяк не покарають, адже пригоду розслідують як "легкі тілесні ушкодження". І якщо пристрасне подружжя знову помириться і постраждала дружина забере заяву, то з чоловіка і звинувачення знімуть, і навіть пістолет повернуть. А це означає, кажуть у Івашках: в селі знову буде неспокійно.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.