Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Пожежу в Бучі можна було попередити

25 серпня 2015, 22:53
Дата ефіру/події: Вівторок, 25 серпня 22:53

Під Києвом вибухнув й загорівся склад із хімікатами! Рвонуло на території Інституту скловолокна в місті Бучі. Стовп чорного диму здіймався на десятки метрів. Рятувальники більше семи годин приборкували полум'я. І не дивно. Виявляється, на території вибухонебезпечного підприємства не було навіть жодного справного гідранта! 

Клуби чорного диму здіймаються на сотні метрів. Час від часу чутно вибухи. Надзвичайна ситуація на території Інституту скловолокна в місті Бучі. Вогонь на підприємстві місцеві мешканці побачили опівдні, а спочатку були невеликі хлопки. 

Вікторія Рубан, керівник відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Коли наші підрозділи прибули на місце за зовнішніми ознаками, що горить дах будівлі на площі 60 на 20 метрів. Коли почали гасити, вдалося відбити від вогню далі на склад, який повністю заповнений.

До місця пожежі продовжують прибувати рятувальники. Ситуація ускладняється - полум'я не підкорюється.

- Ви бачите, що прибуває техніка з м. Києва, сили нарощуються.

Це смертельно небезпечна пожежа, адже горять лакофарбові матеріали. У повітрі хімічний присмак. Люди в паніці.

- Очень неприятно, химикатами, какими-то резиной жженой, ничего хорошего. Тем, кто болен, оно, кончено, повлияет.

- Ми между собой, як поспілкуватись, якщо все дере! І чорний дим, і в наші вікна.

Місцевих мешканців поки не евакуйовують, просять близько не підходити до підприємства - дуже велика загроза вибуху. Вогонь поряд із цистернами, в них розчинник. З них у самому цеху його переливали у пляшки. Приміщення на території Інституту скловолокна орендували приватні підприємці. Проблемні сусіди - розповідає про них директор гаражного кооперативу, який межував із цехом.

Костянтин Руденко, голова гаражного кооперативу:

- Років 10 вони орендують, було років 5 чи 6, була дрібна пожежа. Ми сусіди - чуємо по запаху, що там пожежна небезпека не на належному рівні, по запаху, особливо в спеку.

Виявляється, на нього місцеві мешканці написали купу заяв!

Денис Русак, член гаражного кооперативу:

- Ці всі бензольні сполуки ,ці всі спирти, ацетон, тут іноді випаровування стояли за кілометр! Реакції ні міліції, ні прокуратури - її немає. Вони завалені скаргами, на території гаражного кооперативу є незаконне виробництво, з приводу якого є 16 встановлених адміністративних порушень.

Тому не дивуються масштабній пожежі. І впевнені - на підприємстві забули про техніку безпеки! І керівництво інституту, і орендарі спілкуватися із пресою відмовилися.

Денис Русак, член гаражного кооперативу:

- Ви розумієте, які є вибухонебезпечні виробництва - які є класи! І чим обладнане, як мінімум - забезпечене це виробництво піною.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- На території підприємства не працює гідрант, тому пожежні вимушені їздити до водойм. І це також ускладнює і продовжує процес гасіння. І це також запитання - чому на такому небезпечному підприємстві не працювала штучна водойма.

Вікторія Рубан, керівник відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Що стосується причин - на даний момент, поки не буде закончено гасіння, там працює слідчо-оперативна група.

За фактом події розпочали кримінальне провадження. Між тим екологи з'ясовують, чи завдала пожежа шкоди довкіллю та чи безпечно нині у місті.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Противно просто читать. Украинскому СМИ ПОЗОР!!! Сплошное вранье, зачем сеять панику?
Юлия 01.09.2015, 00:00 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.