Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сарнах немовля покинули на поталу здичавілим собакам

26 серпня 2015, 23:51
Дата ефіру/події: Середа, 26 серпня 23:51

Новонародженого хлопчика знайшли в лісі на Рівненщині. Крихітка була брудною та голодною. Жінка, що покинула власне немовля, навіть не загорнула його в простирадло, що лежало поруч. Ще кілька годин, кажуть медики, і дитина б замерзла. Хто врятував хлопчика і де тепер маленький знайда?

Світлана Прокопчук, кореспондентка:

- У лісі неподалік Сарн завжди багато відпочивальників. У День Незалежності подихати тут свіжим повітрям вирішив і В'ячеслав Петрович.

Чоловік ішов лісовою стежкою, планував скупатися в озері неподалік. Раптом серед дерев помітив біле простирадло. Коли підійшов ближче - побачив, що на ньому хтось ворушиться. Побачене - шокувало! Там була крихітна дитина. Біля простирадла - калюжа крові, все свідчило про те, що хлопчика народили саме тут і після пологів минуло кілька годин.

- От тут, саме на цьому місці. Розкрита, в крові. Ворушилась. Я вже доторкнувся - начала кричати.

Неподалік крихітки були пляшки з-під горілки, недопалки. А ще - безпритульні собаки.

В'ячеслав Зубчинський, мешканець м. Сарни:

- Тут їх море бігає. Може, розраховувала, що собаки порвуть чи що. Не знаю. Ну факт того, що Бог дав, що я його найшов - воно живе.

Чоловік одразу кинувся до немовляти, адже розумів - хлопчик дуже змерз, тож загорнув його в те саме простирадло й побіг у місто. Про те, що в кишені лежить мобільний телефон, В'ячеслав з переляку забув. Вже вибігаючи з лісу, побачив випадкову дівчину. Вона і викликав міліцію та швидку допомогу. Медики кажуть - ще кілька годин, і немовля могло померти від переохолодження.

Тетяна Вишневська, завідувачка пологового відділу Сарненської районної лікарні: 

- Вага 2700. 50 см. В стані середньої важкості з переохолодженням. Температура дитини була знижена. Дитинка була поміщена в інкубатор, зігріта, нагодована, проведені необхідні обстеження.

Попередні висновки лікарів - дитина здорова. Персонал і ім'я маленькому пацієнту вже дав - Богданчик. Прізвище - на честь свята, коли його знайшли - Незалежний. Нині до цього красунчика черга з відвідувачів. Одні несуть одяг, інші - ліки.

Тетяна Вишневська, завідувачка пологового відділу Сарненської районної лікарні:  

- Памперси медсестри наші, санітарочки купили в аптеці - це є не проблема. Одяг принесли від своїх діток. В нас є мами співчутливі, які знають про це, і просто подарували цьому Богданчику шапочки, носочки, пеленочки. Дитина їсть, спить, і от ви бачите самі - тихеньке, спокійне дитя.

Матір же, яка покинула в лісі на холодній землі власного синочка, нині намагаються знайти правоохоронці.

Інна Березовська, керівник сектору УМВС України в Рівненській області:

- Працівники міліції встановлюють особу матері, яка покинула свою дитину. Жінці за залишення дитині в небезпеці загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Тим часом соціальні служби оформляють документи на Богданчика. За десять днів його переведуть з лікарні до Будинку малюка. Його ж рятівник припускає, що оформить опіку над знайденим хлопчиком.

В'ячеслав Зубчинський, мешканець м. Сарни:

- Забрав би с удовольствіем.

- А чому?

- Ну дитина є дитина, було б жить, життя помінялося б.

Дружина, розповідає В'ячеслав Петрович, не заперечує. Спільних дітей вони не мають.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.