Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У київському метро безкарно побили темношкірого підлітка

27 серпня 2015, 00:03
Дата ефіру/події: Четвер, 27 серпня 00:03

У столичному метро жорстоко побили 16-річного хлопця. На станції Позняки гурт молодиків напав на темношкірого підлітка. Все сталося у вечірній час пік, коли на платформі було чимало людей. Втім, на допомогу хлопцеві ніхто не прийшов. Не було на станції і чергового міліціонера.

16-річний Девід місяць тому став студентом столичного інституту. З матір'ю і двома братами він переїхав до Києва з Донеччини. Про те, що в метро може бути небезпечно, досі і не підозрював. В той день у Києві якраз був футбольний матч, тож на пероні було чимало галасливих молодиків 17-20 років.

Девід Узу, постраждалий:

- Мы зашли в вагон, кто-то из их толпы сказал: смотрите, сзади стоит обезьяна, и все они сразу развернулись в мою сторону и начали говорить: обезьяна, и один человек из ихней группы сказал: обезьяна, будешь банан?

Хлопець перевів усе на жарт, мовляв, буду. Банани хлопцеві пообіцяли, коли вийдуть. На пероні на станції Позняки на нього напали.

Девід Узу, постраждалий:

- Я вышел на перрон, и пару человек из их группы развернулись и начали толкать меня и бить руками и ногами. Били человек 5, еще человек 7-8 стояли, смотрели.

Все сталося близько 19-ї години, на платформі було чимало людей. Втім, за Девіда ніхто не вступився. Не було на місці і чергового співробітника міліції.

Галина Узу, мати постраждалого:

- Мы обратились с заявлением в РОВД, а потом ребенок уговорил меня прийти сюда, на место преступления, и убедиться, что нету никакого работника милиции и никто не мог оказать ему помощь.

Мама хлопчика звернулась до працівниці станції, втім, на її виклик правоохоронець прийшов лише за півгодини.

- Она неоднократно нажимала тревожную кнопку, вызывала его голосовым оповещением, но…

Жінка обурюється - черговий міліціонер про бійку навіть не знав.

Галина Узу, мати постраждалого:

- Разговаривал со мной в очень грубой форме, я спросила: почему вас нет на месте, вы знаете, что здесь в 19:30 произошла драка, и 5 человек били ребенка, на что он сказал - никакой драки не было. Я был, вы ничего не докажете.

Чергова по станції Позняки обурення матері також чомусь не розуміє.

- Скажите, если бы вы находились здесь в тот момент, вы бы пришли ему на помощь?

- У нас есть милиция для этого.

- Она у вас есть? Вы уверены, что она у вас есть? Вы знаете, что моего ребенка избивали, а милиции не было?

Лікарі зафіксували у Девіда струс мозку та травму щелепи. Тепер 16-річний підліток боїться поїздок у метро. Адже вже з вересня він щодня буде їздити на навчання. Не виключає, що зі своїми кривдниками зустрінеться знову. Камер на пероні станції немає, тож знайти нападників буде не просто. Більше того, мати постраждалого Девіда каже - правоохоронці не квапляться шукати хуліганів. Покарати можуть хіба що правоохоронця, який мав чергувати на станції. У столичній міліції повідомили, що з'ясують, де він був під час бійки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.