Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Росії на арені цирку загинула вершниця

3 вересня 2015, 21:32
Дата ефіру/події: Четвер, 3 вересня 21:32

Страшна трагедія на арені цирку. В Краснодарському краї Росії кінь до смерті затоптав наїзницю. Анастасія Максимова була в сідлі змалечку, неймовірно любила  ризикований вид спорту. Чому ж, на думку фахівців і інструкторів, могла загинути досвідчена артистка?

Страшна трагедія сталася на цирковій арені в селищі Абрау-Дюрсо в Краснодарському краї Росії. Одна з вершниць злетіла з коня під час виконання трюку. Тварина буквально затоптала 24-річну артистку. Свідками трагедії стали глядачі на трибунах і колеги Насті Максимової. Від жаху люди навіть непритомніли. Дівчина зачепилася ногою під час виконання невдалого трюку й потрапила під копита свого вихованця. Від сильного удару об землю і завданих травм Настя померла в машині швидкої допомоги.

Дівчина була дуже досвідчена, змалечку їздила верхи, була лауреатом численних конкурсів і фіналісткою кінних перегонів. Останнім часом жартома мріяла зустріти такого ж закоханого у кінні перегони спортсмена й прожити з ним решту життя.

Друзі Анастасії викладають її фото в соціальних мережах, ініціювали збір коштів для родини, щоб допомогти мамі - Катерині Вікторівні - поховати доньку.

Завжди усміхнена й неймовірно закохана в коней Настя професійно вправлялася в ризикованому виді спорту - джигітуванні - упродовж останніх шести років. Тендітній дівчині не раз доводилося відповідати на запитання - чому обрала саме таку, здавалося б, нежіночу професію.

Анастасія Максимова, вершниця:

- Я считаю, что это мужской спорт, что это физически тяжело и морально. Ну потому что этот спорт больше заводит. Он красивый, яркий, это шоу. Праздник для людей даришь. После выступления всегда благодарят, приятно просто это. И чувствуешь уверенность. Просто другие виды спорта не дают такую увернность. А тут полное доверие коню.

Своїх улюблених коней - Ахмеда і Айдаміра - вона називала найліпшими друзями. Адже проводила з ними більше часу, ніж навіть з рідними. Тварини, зі слів колег спортсменки,  слухалися одного погляду своєї вершниці. Інструктори певні - нещасний випадок стався через невиправданий ризик.

Ірина Григор'єва, інструктор з кінного спорту:

- Вправи зі спортивного джигітування виконуються на рівних доріжках завдовжки 360 метрів і завширшки не менше 10 метрів. Під час таких трюків з жорсткою фіксацією ноги категорично заборонено нахилятися вправо чи вліво до землі. На відео, яке є основним доказом у справі, дівчина ризикнула, причому її нога була в брезентовій петлі, а не в стременах. Звісно, так трюк виконати легше, але, це грубе порушення правил безпеки, що й призвело до трагедії.

За фактом смерті дівчини триває слідство. Поховають Анастасію Максимову завтра в рідному місті Чебоксари.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.