Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допоможемо маленькій Веронічці стати на ніжки!

7 вересня 2015, 21:35
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 вересня 21:35

Їй лише два з половиною рочки, і її подальше життя наразі залежить від небайдужих. Допомоги потребує маленька Веронічка Гармидер із Вінничини. В дівчинки - асептичний некроз голівки лівого стегна. Якщо маляті вчасно не допомогти, вона залишиться інвалідом на все життя. І ніколи не стане на ноги. Батьки зробили все, що змогли. На подальше дороге лікування грошей більше не мають.

Маленька усміхнена дівчинка. Веронічці два з половиною рочки. Сьогодні вона неймовірно щаслива. Не від іграшок або солодощів - а тому, що мама нарешті дозволила походити й побігати, хоч трішки. Повзати, ходити, бігати - це буденність для звичайних дітей. Для Вероніки - це справжня мрія. Від народження в дитини вади ніг. Перші вісім місяців вона зростала з гіпсом та шинами, які фіксували кінцівки. Вероніка народилася з клишоногістю, згодом лікарі діагностували в дівчинки вивихи суглобів.

Інна Гармидер, мама:

- Страшенні вивихи тазобедрених суставів, та нам потрібно одівати шину  Шнейдерова, тобто не стремена - стремена це трошки легші, ми оділи шину Шнейдерова - носили ми її вісім місяців.

У Вінниці дитинці дали групу інвалідності та відправили на подальше обстеження до Києва.

Інна Гармидер, мама:

- В вісім місяців нас направляють в Київ в інститут ортопедії і кажуть, що потрібно нам зробити підсічки на ахілах, прооперувати нашу клишоногість, щоб вона могла стати на ножки. Ми їдемо туди, нам кажуть зробити снімок. Ми зробили повторний снімок тазобедрених суставів - не було окостеніння головки лівого тазобедреного сустава, справа появилася головка - було видно на снімку, а зліва чітко було видно, що головки взагалі немає. Ми питаємся її - вона каже - це таке буває після шин. Хай вона побуде трошки без шин, і вона повинна появитися, та головка.

Проте за кілька місяців всі надії і лікарів, і батьків розвіяло чергове обстеження. У Веронічки виявили асептичний некроз голівки лівого стегна. Це коли кістка просто перетворюється на желе. Батькам сказали готуватися до складної операціі з реконструкціі таза. Та перед тим, як останню надію - спробувати апарат Ілізарова.

Інна Гармидер, мама:

- Поставити апарат на чотири місяці. Він стопроцентової гарантії теж не дає, тому що каже, були в мене діти в меншому возрасті, допомагало всім. У вашому віці - багато часу упущено. І поможе вона вам чи не поможе - це буде видно. Вирішувати вам. Якщо вона не поможе - потрібно буде робити реконструкцію тазу.

Рахунок, виставлений лікарями, для родини захмарний - 250 тисяч гривень. До того ж гроші треба зібрати до жовтня. У складній боротьбі за те, щоб Веронічка повноцінно стала на ноги, батьки витратили все, що мали. Інна вийшла завчасно з декретної відпустки, аби заробляти гроші на лікування доньки. Але цього мізерно мало. Тож нині батьки благають усіх небайдужих допомогти.

Інна Гармидер, мама:

- Хочу звернутися до всієї України, щоб просто допомогли мені, моїй донечці допомогли! Я хочу, щоб вона ходила повноцінно. Так, як усі дітки ходять. Попросити, може чим зможуть допомогти, назбирати таку суму коштів. Тому що для нас така сума за місяць - це захмарна сума!

У добро й дива вірить і маленька Вероніка. Усім добродійникам просить батьків переказувати її щире "Дякую".

Телефон мами 097 307 77 33.
Картка Приватбанку
5168 7572 2826 0958.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.