Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Буревій наробив лиха на Вінничині

7 вересня 2015, 21:47
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 вересня 21:47

Десятки населених пунктів - без світла, зірвані дахи та сотні поламаних дерев. Негода наробила лиха на Вінничині. Вихідними регіоном промчав сильний буревій. Нині аварійні служби лагодять електромережі. А люди разом із надзвичайниками й досі розгрібають наслідки стихії. Свідки армагедону шоковані - вони ще не переживали такої стихії.

Небо сяяло від блискавок, вітер піднімав усе довкола. Із корінням виривав дерева, зносив дахи з будинків. Люди ховалися по підвалах та як могли рятували майно. Страшна негода накрила Вінничину суботнього вечора. Чи не найбільше збитків завдала містечку Бершаді.

Оксана Шевченко, завідувачка дитячого садочка м. Бершаді:

- У нас пройшов буревій, і, як звичайно, постраждав дитячий садок. У дитячому садку приміщення, звичайно, не постраждало, а постраждали дерева. Повиривало дерев п'ять зовсім, із корінням.

Від шаленого вітру та дощу загалом постраждали десятки населених пунктів. Дві з половиною сотні будівель залишилися без покрівлі. Також стихія повалила сотні дерев. Стовбури перекрили дороги та позривали електродроти. Рятувальники разом із комунальниками досі розгрібають завали.

Олександр Козар, керівник пожежної частини №16 м. Бершаді:

- Проводяться аварійно-рятувальні роботи по поводу очищення та звільнення проїзних частин, ліній електропередач та відновлення електропостачання й водопостачання міста Бершаді та 13 сіл району, в яких відбулося знеструмлення в зв'язку з негодою.

Лише дивом під час буревію ніхто з людей не постраждав. Нині районні чиновники підраховують збитки і вирішують, де взяти кошти на відновлення пошкоджених будівель.

- Збитки - точно можу сказати, що сьогодні будинків 100 таких, що потребують капітального ремонту.

Та постраждалі місцеві мешканці бояться, що обіцяного чекатимуть роками. Тому декотрі вже почали самотужки накривати власні оселі, адже попереду холоди та зливи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.