Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під Києвом власник бійцівських алабаїв тероризує сусідів

14 вересня 2015, 23:14
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 вересня 23:14

Врятував сусіду життя, але замість подяки - його тягнуть до суду! Гучний скандал розгорівся на Київщині. В селі Горі величезний собака породи алабай напав на жінку. На несамовиті крики дружини вибіг її чоловік, а згодом і власник пса. Тварину відігнали від жервти, але за мить він кинувся шматувати власного господаря. Рятуючи чоловіка, сусід вимушений був застрелити собаку. Втім, замість подяки за врятоване життя, отримав судовий позов на 200 тисяч гривень.

Марія досі з жахом згадує той осінній день, хоча минув уже рік. Надворі вона розмовляла з сусідкою, раптом до неї підбіг велетенський алабай, якого боялася вся вулиця.

Марія, постраждала:

- Буквально за секунду я поняла, что если я не закроюсь, это будет лицо или шея. Закрылась рукой, она нанесла один удар, потом я присела, потому что, видимо, было состояние аффекта, ужаснейшая боль, вы представляете, какая там челюсть.

Жінка несамовито кричала, тож за кілька секунд біля неї вже був її чоловік та багато сусідів. Згодом вибіг і власник пса.

Марія, постраждала:

- Собака была неконтролируема, она уже почувствовала вкус крови, хозяин начал оттаскивать ее, на ней не было ни поводка, ни намордника, он даже не мог ее словить, он не знал, за что ее ухватить.

Перед очима в переляканих селян пес повалив на землю господаря і почав шматувати його. Тож чоловік закривавленої жінки побіг по мисливського карабіна, адже розумів - собака не зупиниться.

Дмитро, чоловік постраждалої:

- У него лицо все в крови, руки в крови, я делаю первый выстрел в заднюю ногу, понимаю, что собака начинает визжать и еще больше его трепать.

Наступним пострілом Дмитро вбив пса. Після чого швидко повіз покусану дружину до лікарні. Та за тиждень подружжю повідомили приголомшиву новину - їх звинуватили в убивстві собаки. Мало того, родині почали погрожувати.

Людмила, мати постраждалої:

- Вы не знаете, с кем вы связались, она работает в Печерском суде, то ли секретарем, то ли помощником судьи, и мы вас сделаем, посмотрите. И вот по сей день люди выводов не сделали, так же продолжают собаку выводить без намордника.

Дмитро ще й отримав судовий позов, за яким власники алабая вимагали від нього 200 тисяч гривень компенсації. Мовляв, собака був дуже дорогий. Бориспільський районний суд цей позов задовольнив!

Тетяна, сусідка:

- Ми всі обурені рішенням суду, як це - собака покусала, то сім'я має ще сказати їм дякую і ще заплатити певну суму за те, що собака покусала жінку.

Місцеві мешканці кажуть: власники оцінили на шалену сумму свого пса, бо добре заробляли на ньому. Люди твердять - собака брав участь у заборонених законом боях. Це підтверджує і відео, що виклали в інтернеті. В кінологічній спілці України шоковані побаченим.

Георгій Оніщенко, президент Кінологічної спілки України:

- Мы живем по законам, которые у нас существуют. Жестокое отношение к животным налицо.

На запитання, чи може такий пес коштувати 200 тисяч гривень, президент кінологічної спілки відповідає однозначно:

Георгій Оніщенко, президент Кінологічної спілки України:

- Чушь, сейчас щенок в гривнах сколько это, тысяч 10-15 - так получается. До 20.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Собаки, що тероризують ледь не всю вулицю, мешкають ось за цим парканом, ми намагалися поспілкуватися з їхніми власниками, втім, до нас ніхто не вийшов.

На подвір'ї ми побачили кількох алабаїв. Був і їхній власник, втім, коли побачив журналістів, сховався у будинку. Ще й міліцію викликав, мовляв, невідомі знімають біля його будинку. Та коли правоохоронці приїхали на виклик, дверей їм чомусь не відчинив. Сусіди через велетенських собак бояться ходити вулицею. Декотрі поставили високі паркани, аби пес на застрибнув на їхнє подвір'я.

Олена, сусідка:

- Говорят - кому не нравится, делайте выше забор. Вот мы сейчас сняли, делаем ворота выше, с двух часов ночи каждую ночь такое впечатление, что они начинают их тренировать, потому что начинается вытье собак и лай такой, что мурашки по коже идут. Вот все соседи - мы не спим.

- З оглядкою назад живеш, чи не біжить собака, чи не покусає тебе на вулиці.

Сусіди написали скаргу на власників алабаїв до селищної ради. Там... із собакарями провели бесіду.

Максим Новиков, секретар Горівської сільради:

- Сільська рада попереджала хазяїв алабаїв, що вони повинні дотримуватись правил догляду та утримування за тваринами, в разі надходження нових скарг будуть прийматися міри.

Втім, на цьому історія не скінчилася. Господарі псів таки не лише відсудили в родини покусаної жінки 200 тисяч гривень, а ще й написали до міліції одразу три скарги.

Світлана Коломієць, помічник керівника Бориспільського МВ міліції:

- Є звернення власників собак, які стверджують, що їхня собака була вбита, це жорстоке поводження з тваринами. Додатково ще розпочато два кримінальних провадження - середньої тяжкості тілесні ушкодження та погроза вбивства.

Власник алабая переконує правоохоронців - його не рятували від агресивного пса, а побили та ще й хотіли вбити. Постраждала ж Марія також звернулася до міліції. Але її справа чомусь, попри наявність десятків свідчень сусідів, досі не зрушила з місця. 200 тисяч гривень за вбитого алабая родина поки не виплатила, адже оскаржує це рішення в апеляційній інстанції. Та найбільше всіх цікавить інше: як з такими сусідами жити далі. Адже ніхто не знає, хто може стати наступною жертвою велетенського пса!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.