Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині банда молодиків тероризує селян при потуранні міліції

16 вересня 2015, 23:54
Дата ефіру/події: Середа, 16 вересня 23:54

Справжня кривава війна між селянами на Рівненщині. Банда молодиків майже рік жорстоко б'є людей, калічить дітей та спалює автомобілі й будинки. Принаймні, так стверджують мешканці села Березового. Люди кажуть - жертвою нападника вже став 21-річний юнак. Ще двоє хлопців у тяжкому стані в лікарні. Чому правоохоронці не затримують нелюдів і хто наступний у їхньому списку?

Конфлікт між мешканцями сіл Дроздиня та Березового розпочався ось у цій піцерії в райцентрі Рокитному. Що призвело до суперечки між молоддю - невідомо, але парубки домовилися продовжити розбірки за межами закладу.

Тетяна Чубик, помічник керівника Рокитнянського РВ міліції:

- Вони вирішили на дорозі зустріти і перестріти, получається, як будуть їхати жителі села Дроздинь, березівці вирішили їх перестріти і вияснити.

Бійка тридцяти молодиків перетворилася на криваве побоїще. Обидві сторони несамовито лупцювали один одного. Дехто з її учасників зумів сховатися в лісі.

Тетяна Чубик, помічник керівника Рокитнянського РВ міліції:

- Конфлікт закінчився тяжкими і середніми побоями. І в зв'язку з цим ще було побито автомобіль Форд Транзит.

Після масової бійки її учасники розбіглися хто куди. Скільки парубків постраждало - невідомо, адже більшість побитих хлопців до медиків не зверталися. У лікарні нині двоє тяжко травмованих. Непритомного 16-річного мешканця села Дроздиня навіть не одразу знайшли. Його випадково помітили водії, які проїжджали повз урочище.

Юрій Петровець, фельдшер села Березового:

- Один був з відкритим переламом - це з Глинного, а другий - струс мозку, черепно-мозкова. Люди знайшли. Машина якась, і привезли сюди на швидку до нас.

- А він там лежав, де була ця драка?

- Десь там на дорозі лежав.

Після надання першої медичної допомоги обидвох пацієнтів перевели до районної лікарні. Школяр з пробитим черепом нині в реанімації.

Петро Тимощук, в.о. завідувача реанімації Рокитнянської районної лікарні:

- Стан хворого був важкий. Поступив приблизно о 19.15. Збуджений, на подразники реагував. В 12 годин ночі була деяка позитивна динаміка. Хворий відповідав на запитання, сказав, як звати, і вранці був транспортований в місто Рівне.

За фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень у міліції розпочали кримінальне провадження. Втім, учасників конфлікту поки що не з'ясували. Але мешканці села Березового кажуть - це банда молодиків із села Дроздиня. Після кривавої масової бійки люди налякані до смерті.

Світлана Маринич, мешканка села Березового:

- Ми в селі боїмося просто жити. Це банда приїжджає. В неділю приїхало сюди девять машин. З битами. Люди йшли на собраніє в церкву, діти йшли. Вони битами били їх по спинах, дітей. Семикласників, п'ятикласників. Вони били машини, мотоцикли, що стояли. Люди йшли з колясками, всі тікали.

Жителі Березового твердять - нападники вже не один місяць тероризують населення і в інших селах.

Світлана Маринич, мешканка села Березового:

- В їх там просто в Дроздині масово оружіє. Масово наркотики. Це ж не в наше село вони тільки приїжджають, вони приїжджають в Блажове, вони приїжджають в Глинне. Вони їдуть на машинах. Машини не зареєстровані, без документів, без номерів, без нічого. І в основному підростки до 20 років.

Налякані люди розповідають: у Березовому не раз посеред ночі займалися приватні будинки. А два місяці тому просто в центрі села під колесами автомобіля загинув 21-річний Богдан.

Світлана Маринич, мешканка села Березового:

- Вони пролетіли через село, постріляли - постріляли. Хлопці стали в центрі і вже ждали їх назад. Як побачили, що вони їдуть назад і не зупиняються - хлопці розлетілися. Вони так в народ врізались.

Микола Баланович, Березівський сільський голова: 

- На швидкості розігнався і в толпу. Там два тяжких переломи і один на смерть зразу.

Загиблий Богдан - син сільського фельдшера. Він стверджує: його хлопчика вбили навмисно. Але слідство в міліції затягують, підозрюваний під домашнім арештом.

Юрій Петровець, батько загиблого хлопця:

- Вдома він. Посадили під домашній арешт, але в нього навіть наручників цих нема, браслетів ніхто йому не одягав і ніхто його не контролює, де він знаходиться. А слідство - ще зовсім не одного свідка не допитували - ніхто нічого не робив.

- А багато було тих свідків?

- Багато, тож якраз йшли з клуба, й там було дуже багато хлопців і дівчат, і всі бачили.

Бандити упевнені - їх ніхто не каратиме. Мало того, про свої звірства вони пишуть у соцмережах, запевняють люди. 

- Тоді, як збили племінника і двох пацанів, тоді вони написали, що це ще мало. Ще нам треба в Березові двох покалічити. Назвали імена. Ще двох осталось - треба побити.

Село Дроздинь - за 20 кілометрів від Березового. Про жорстоких односельців тут говорять неохоче.

- Просто скажіть: є якась банда у вашому селі?

- Нема.

- А чого вони жаліються, що їх тероризують?

Світлана, мешканка села Дроздиня:

- А нащо мені оце казать, щоб завтра мене задушили? Он в мого племінника - він собі матеріал, щоб построїти дом, заготовив, вони зайшли, спалили. Просто так, без нічого. Запалили й спалили. Міліція приїхала, походила, походила й пішла.

- І вона не знає, хто?

- Вона прекрасно знає, хто.

Жодних імен люди не називають, але твердять - дістається від банди і місцевим.

Світлана, мешканка села Дроздиня:

- Тут вже страхіття, що робиться! Тут вже весь світ знає, що тут робиться! І вбивають, і забивають, і палять, і угрожають. І одного й чоловіка не наказали менти.

Саме бездіяльність правоохоронців лякає селян. Сільський голова Березового каже: утихомирити нападників можна - затримати бодай когось із молодиків і покарати! Втім, шукати винних чомусь ніхто не поспішає.

Микола Баланович, Березівський сільський голова:  

- Вони в суді відкупляються, кругом відкуплюються. Хлопці мають гроші, да й все на цьому.

Тому в селі з жахом чекають найближчих вихідних та ховаються по хатах, дітей надвір також намагаються не пускати.

Надія Петровець, мешканка села Березового:

- Вони сказали, що ця неділя буде, то будуть трупи, і багато трупів.

Не впевнені березівці і в тому, що після спілкування з журналістами вціліють їхні будинки. Але боятися вже просто втомилися!

Світлана Маринич, мешканка села Березового:

- Скільки можна боятись? Скільки можна боятись! Було таке, що вони приїжджають під хату і кажуть: ми сьогодні вашу хату спалимо. І все село йде й стереже ту хату.

Тож люди просять захисту в міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Якщо свавілля кількох молодиків із сусіднього села не припиниться, обіцяють перекривати дороги!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.