Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У запорізькій школі карантин через менінгіт

17 вересня 2015, 22:22
Дата ефіру/події: Четвер, 17 вересня 22:22

Троє учнів запорізької школи майже одночасно захворіли на менінгіт. З небезпечною інфекційною хворобою на лікарняні ліжка потрапили діти з 5-го й 11-го класів. Та впроваджувати карантин санітарно-епідеміологічна служба вирішила не одразу. Чого чекали медики й чим загрожує довколишнім хвороба?

Першим на менінгіт захворів учень 5-го класу. За кілька днів із підозрою на такий самий діагноз до лікарні привезли двох 11-класників. Усі вчаться в одній школі. Втім, у навчальному закладі кажуть - інфекції в них немає, діти занедужали ще на канікулах.

Зоя Поворознюк, лікар школи №7 м. Запоріжжя:

- Эти дети даже не в одной параллели. Они не сталкиваются никак. Просто мальчик, он заболел на третьи сутки после того, как пришел в школу. Он еще ни с кем не контачил. Этот мальчишка привез. Наверно, где-то был в контакте во время каникул.

Передається інфекція повітряно-крапельним шляхом. Нині у школі чекають на результати численних аналізів, лікарі мають з'ясувати, яку саме інфекцію підхопили діти.

Ольга Фірюліна, завідувачка відділення Запорізької обласної інфекційної лікарні:

- Менингит - это воспаление мозговых оболочек. Это тяжелое заболевание. Менингиты бывают разные. Бывают и гнойные, бывает менингококковая тяжелая инфекция, которая очень часто летальная. Дает высокую летальность: 20, а иногда и 100% летальность. Смотря какая форма.

На початковому етапі хворобу можна виявити при таких симптомах: блювота, різкий стрибок температури, головний біль, біль у шиї, сонливість, боязнь світла, крутить у суглобах, почервоніння горла.

Батьки школярів вчасно звернулися по допомогу до лікарів. Медики запевняють: діти невдовзі повернуться вже додому. Але якщо менінгіту не лікувати, хворий може непритомніти, на тлі високої температури тіла та інтоксикації людина марить, виникають судоми. В разі тяжкого перебігу недуги пацієнт впадає в кому, а далі - смерть. У санепідслужбі Запорізької області запевнили - спалаху інфекції немає.

Олександр Мащак, заступник головного санітарного лікаря Запорізької області:

- Это традиционное обострение, сезонное увеличение заболеваемости энтеровирусной инфекцией. Так вот, одним из клинических проявлений данной инфекции является серозный менингит. У нас обычно в это время года их количество увеличивается. Это спорадические, единичные случаи заболевания.

Тож поки рекомендували керівництву школи частіше провітрювати приміщення. Втім, у навчальному закладі вирішили перестрахуватися - однокласників захворілих дітей перевели на індивідуальне навчання. Карантин триватиме два тижні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Врачиха из школы так оправдывается, как будто ее кто-то обвиняет, что она лично детей заразила. Совковый маразм! Три дня ходили в школу, но еще ни с кем не контачили - ага... Случайно совпало, что три ребенка из одной школы заболели. А что делать? Да, херня - проветривайте классы почаще. Идиоты...
Aloha 07.11.2015, 20:56 ответить
О каком карантине идет речь? Дети как учились так и продолжают учиться? Неужели нельзя было сделать сан. обработку школы. Проветривание при наличии такого количества детей в школе не проветривание. Можно сказать карантина не было и нет.
Василий 21.09.2015, 13:15 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.