Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Фольксваген звинувачують у забрудненні навколишнього середовища

23 вересня 2015, 11:06
Дата ефіру/події: Середа, 23 вересня 11:06

Концерн Фольксваген - у центрі гучного скандалу. Німецького автогіганта звинувачують у шахрайстві. Американське агентство з захисту навколишнього середовища з'ясувало - у дизельних моделях Фольксваген свідомо занижував число викидів в атмосферу шкідливих газів. Виробник вже визнав свою провину та відкликав зі США близько півмільйона машин. Але скандал набирає обертів.

Автогігант Фольксваген з відмінною німецькою репутацією звинуватили в шахрайстві. Аби привабити покупців дизельними моделями, компанія розробила хитромудре програмне забезпечення. Воно занижувало інформацію про шкідливі викиди автомобілів, які насправді перевищували норму щонайменше у 20 разів! Цей обман викрило американське агентство із захисту навколишнього середовища. Тепер уряд США одразу зобов'язав концерн відкликати з ринку півмільйона дизельних Фольксвагенів і Ауді. 

Джош Ернест, речник Білого дому:

- Агентство з охорони навколишнього середовища дуже жорстко відстежує дотримання Закону про чисте повітря. І хочу сказати, що ми стурбовані звітом щодо автокомпанії.

Сполучені Штати - найбільший ринок Фольксвагена. Тепер компанії загрожує штраф за кожну фальсифіковану машину. Загалом це десь 18 мільярдів євро.

Зігмар Габріель, віце-канцлер Німеччини:

- Це дуже неприємний інцидент, і ми переживаємо, що через нього може постраждати бездоганна репутація німецької автоіндустрії. Штамп "Зроблено в Німеччині" - це світовий знак якості. І тому нам дуже важливо, аби ситуація прояснилася якнайшвидше. Але не думаю, що це дуже зашкодить усій німецькій промисловості.

Акції концерну вже впали на 20%. Тим часом Франція наполягає на перевірці машин по всій Європі. Не ліпша ситуація і на Сході. Влада Північної Кореї вже повідомила, що влаштує тест 5-тьом тисячам автівок Фольксваген. Якщо і там знайдуть порушення, перевірять абсолютно всі німецькі машини. 

Кох Тай-Бонг, аналітик корейського Центру інвестицій:

- Через скандал можливе зниження частки імпортних автомобілів на внутрішньому ринку. З іншого боку, це чудова можливість для Кіа і Хюндай розширити свою лінійку дизельних автомобілів.

А поки Фольксваген вибачається перед клієнтами та рахує збитки, експерти прогнозують - автомобільний ринок чекає суттєвий перерозподіл впливу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.