Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Столичну школу зачинили через отруйне повітря

23 вересня 2015, 11:48
Дата ефіру/події: Середа, 23 вересня 11:48

Отруйне навчання. Столичну гімназію на Осокорках закрили через формальдегід та аміак. Всіх учнів і вчителів закладу розпустили до кінця тижня. Бо у класах тхнуло хімією. СЕС винюхує, звідки ж віє отрутою.

Назар Міліневич, кореспондент:

- Тимчасові канікули на початку навчального року вирішили організувати у київській гімназії. Причиною того став, мовляв, неприємний запах, який шкодить учням. Коли відновлять навчальний процес - досі невідомо. 

Від нерозуміння, що сталось у школі, на подвір'ї з десяток батьків радиться, що їм робити. Навчання скасували, а причини так і не пояснили.

Софія Рибалова, мати учня гімназії Київська Русь м. Києва:

- Дело в том, что родители узнали только недавно о проблеме, что есть какой-то запах в школе. Некоторые чувствуют его, некоторые нет. Многие родители вообще не знали о существующей проблеме. Первый вопрос о том, когда начали собирать родителей, сказали, что будуть закрывать школу, а почему - никто ничего не обьяснил.

Діти додають - через неприємний запах окремим учням навіть стало зле.

Андрій Яковлєв, учень гімназії Київська Русь м. Києва:

- В мене погано з носом стало, і не дуже добре стає, в мене алегрія з носом.

Іван, учень гімназії Київська Русь м. Києва:

- Там неправильно нам построили школу, слишком быстро, и там клей не засох, і в тій будівлі поганий запах.

Батьки першими вдарили на сполох, звернулися до санстанції.

Геннадій Синцов, голова Дарницької райдержадміністрації м. Києва:

- На всей территории вчера были отобраны результаты. Предварительно во всех аудиториях есть превышения веществ, кроме столовой.

- Оце один із самих проблемних кабінетів, де самий яскравий такий йде запах.

Кабінет дирекція закрила - вирішили навіть комп'ютерну техніку з класу забрати. Попередньо, в повітрі знайшли аміак та формальдегід. Але напередодні початку навчального року санепідемстанція жодних шкідливих речовин у закладі не виявила. 

Юлія Багаліка, директор школи Київська Русь м. Києва:

- Приписи самепідемстанції, які проводилсь протягом трьох останніх років, вони дозволяли нам відкривати навчальний процес.

Гімназію Київська русь зачинили, а приватний ліцей, який розташований у цій же будівлі, працює. Діти кажуть - жодного запаху не відчувають.

- Ви чуєте якись запах, сморід?

- Ні, ніякого!

Ця ситуація обурила весь педагогічний колектив гімназії. Учителі не розуміють - чому одні вчаться, а іншим не дозволяють.

Лариса Фігурна, вчителька фізики гімназії Київська русь м. Києва:

- Нашу школу запрошують вийти, кажучи, що тут погане повітря, а маленькі діти навчаються, і в них все добре, про які тоді можна говорити висновки санепідемстанції.

Педагогічний колектив гімназії переконаний - справа не лише у смороді. 

Вчителька української мови гіназії Київська русь м. Києва:

- Якщо перший навчальний рік "Інтелект" займав не таку велику кількість кабінетів на третьому поверсі, то вже наступного року частину кабінетів, кабінет біології, географії, вони були переселені. 

Владнати проблему з неприємним запахом у школі приїхали ледь не всі служби аварійні Києва. Головне питання - чи закривати гімназію.

- Наше доручення - не сіяти паніку.

Поки керівництво радилось, у закладі почалася справжня революція. Діти з плакатами благали не закривати улюбленої школи, а батьки гаряче дискутували з чиновниками. Дискусія завершилась - гімназію разом із приватним ліцеєм вирішили тимчасово закрити. До кінця тижня.

Олег Рубан, головний санітарний лікар м. Києва:

- На сьогоднішній день отримали інформаціїю - перевищення норми у 24 класах. На сьогоднішній день ми приймаємо рішення для детального вивчення ситуації перевірити лінолеуми, меблі, вміст речовин,в  речах в інших, які є в класі, щоб дати на пятницю уже всі лабораторні дослідження.

Парадокс ситуації - в документах від санстнації. Керівництво школи переконує - їх перевіряли і навчальний процес дозволили, натомість головний санітар Києва має зовсім іншу позицію.

Олег Рубан, головний санітарний лікар м. Києва:

- Що стосується Дарницького району, то це єдиний район, який не залучив санепідемстанцію для відкриття всіх школ. Тому саме в Дарницькому районі санепідемслужба не проводила перевірок на виявлення шкідливих речовин у школі. 

Поки школу закрили на перевірку, діти можуть навчатися тимчасово в сусідній шістдесять другій школі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.