Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Вінниці викрили телефонних аферистів

23 вересня 2015, 12:11
Дата ефіру/події: Середа, 23 вересня 12:11

Телефонні аферисти продовжують тероризувати українців. У Вінниці злочинці обдурили людей на півмільйона гривень. Схема доволі знайома всім. Шахраї телефонують уночі (називаються правоохоронцями) і вимагають гроші за те, аби зам'яти правопорушення, яке нібито скоїв ваш родич. У змові з ними були навіть таксисти. Вони збирали та передавали гроші зловмисникам. На чому ж прокололися телефонні злодії і як не потрапити на їхнього гачка?

Вінничанку Ольгу телефонний дзвінок розбудив о четвертій ранку. Спросоння жінці здалося, що чує голос рідного брата. Чоловік розповів - вночі побив людину, і нині він у міліції. Благав допомогти. 

Ольга, постраждала:

- Диктует там номер мобильного телефона: позвони сюда и скажи, что хочеш меня забрать, тебе скажут, что делать. Ну и позвонила, там какой-то, представился Сергей Петрович, как-то так, мол, ваш брат подрался, толкнул человека, тот упал головой об бордюр, сейчас в реанимации, и, мол, жена подпишет, что претензий не имеет, за 3 тысячи долларов.

На роздуми жінці часу не дали, адже лякали страшною долею брата за гратами. Врешті, той самий Сергій Петрович повідомив - таксі, яким необхідно передати гроші, вже виїхало до її будинку.

Ольга, постраждала: 

- Вышли во двор и отдали ему папку, он уехал, и только потом папа догадался позвонить Диме, а он дома спит, ничего не знает.

Ольга не єдина, хто став жертвою телефонних аферистів, кажуть правоохоронці. Лише на Вінниччині впродовж цього року вже мають три десятки ошуканих. Історії у всіх майже однакові - родич скоїв смертельну ДТП або ж з кимось побився. Аби не сісти у тюрму, шахраї пропонують - відкупитися. Міліціонери довго полювали на аферистів, і врешті впіймали.

Олександр Глянько, т.в.о керівника УМВС України у Вінницькій області:

- В місті Києві були затримані три співучасника злочинної групи. Телефонували на стаціонарний і мобільний телефони до мешканців Вінницької області під приводом звільнення сина від кримінальної відповідальності. Під даним приводом вимагали шахрайським шляхом заволодівали крупними сумами грошей.

35-річний киянин, його 31-річна дружина і 35-річний приятель. Трійця встигла видурити у довірливих людей із півмільйона гривень. Аби їх не упіймали, постійно змінювали міста. Спочатку - столиця, потім Хмельницький, згодом почали тероризувати Вінницю. У кожному регіоні шахраї знаходили таксиста, який погоджувався забрати і привезти гроші.

Затримана:

- Разговаривала с водителями, просила, чтобы подъехали, забрали папку с документами, так мне говорили мальчики, все, я больше ничего не делала.

Нині правоохоронці підозрюють затриманих у двох десятках епізодів. Але слідство ще триває. І оперативники не виключають, що можуть знайти й інших жертв шахраїв. За скоєне трійця може сісти за грати на 12 років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.