Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Солотвино земля провалюється у соляні шахти

23 вересня 2015, 19:29
Дата ефіру/події: Середа, 23 вересня 19:29

Земля з-під ніг. Солотвине на Закарпатті у буквальному сенсі провалюється. У курортному селі утворилася велетенська вирва. У велику безодню посповзали городи селян. І найстрашніше те, що гігантська діра підступає до хат. Чому це відбувається і чи можна зупинити рух грунту - далі Євген Соломін.

Євген Соломін, кореспондент:

-Це приватний сектор селища Солотвине. Ще донедавна люди тут мали свої власні городи. Проте коли вони одного дня прокинулося, виявилося, що городів в них більше немає. В прямому значенні цього слова вони провалилися крізь землю. Відтоді тут утворилось ось таке урвище, глибина якого більше 100 метрів.

Адель живе неподалік урвища. Каже, іноді ходить до провалля подивитися, чи не збільшується воно. Та останнього разу мало не загинула.

Адель Бойчук, мешканка с. Солотвиного:

- Ми лише подивилися і пішли в зад і воно одразу впало. Все вниз. Ну ви відчули, що воно рухається? Да!

Бенс сторожує неподалік. Каже, на місці велетенської ями в нього також ще донедавна був город. Коли земля провалилася, боїться підходити до ділянки близько.

Земля в Солотвиному провалюється через соляні шахти. Потім їх закрили, але порожнини лишились. Із часом виробки почали осідати. Після того, як навесні впало 100 тисяч кубометрів землі, за літо туди провалилося ще близько 40 тисяч.

Страшно з далеку підходити, а не дивитись. Ви так само не бачили тут начальників з папками, краватками. Нє. Ходять слухи, що мають приїхати. Але то все словесно тільки

Комісія з надзвичайних ситуацій, яка працювала на місці провалля, вкотре зверталася до Кабінету Міністрів, аби той звернув увагу на глобальну проблему курортного селища й надав гроші на усунення проблеми. Проте фінансування немає. Тим часом провалля щодня збільшується. Тож на допомогу вже поспішають сусіди угорці.

Юрій Ухань, Солотвинський селищний голова:

- До нас приїжджав з офіційним візитом заступник міністра закордонних справ і економіки Угорщини іменно по цій проблемі і зараз ця проблема вирішується на рівні Європи. Я думаю, що з їхнім втручанням нам вдасться вирішити проблему.

Тим часом з наставанням сезону дощів сповзання землі у прірву пришвидшиться. А на його страшному шляху - кілька вулиць з десятками мешканців.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.