Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Американський бізнесмен взвинти ціни на ліки від токсоплазмозу

24 вересня 2015, 10:28
Дата ефіру/події: Середа, 23 вересня 21:30

Мільйонні статки на біді ВІЛ-інфікованих! В Америці ліки, потрібні хворим на СНІД, подорожчали у 54 разИ. Так вирішив 32 річний власник фармацевтичної компанії Мартін Шкрелі. Інтернет-користувачі вже охрестили ділка "Наймерзотнішою людиною Америки". Скандал вже дійшов до Білого Дому, але навіть там нічим не можуть допомогти нещасним хворим. Чому? Дивіться далі.

Мартін Шкрелі - людина, яка прокинулася відомою на всю Америку. Людина, яку тепер ненавидять мільйони американців. У серпні його фірма за 55 мільйонів доларів викупила ексклюзивні права на виробництво Дараприму. Препаратом лікують токсоплазмоз, паразитарну хворобу, яка найчастіше виявляється у ВІЛ-інфікованих та людей зі зниженим імунітетом. Ще вчора Дарапрім продавали по 18 доларів.  А сьогодні - вже по 750! За кожну таблетку. Медики одразу ж підрахували - тепер звичний курс лікування коштуватиме хворим більш, ніж 60 тисяч доларів! Непосильна сума для більшості американців.

На Мартіна Шкрелі одразу посипався шквал критики - тисячі гнівних постів у Твітері та десятки матеріалів у провідних виданнях світу. Виявилося, що в минулому Шкрелі - фінансист з Вол-стріт. Спеціалізувався на проектах із надприбутками. І відзначився пристрастю до красивого життя.

Мартін Шкрелі, власник фармацевтичної компанії:

- То була компанія, яка немов продає машини Астон Мартін за ціною велосипеда. Ми викупили компанію і встановили адекватну ціну. Не думаю, що це злочин. Навпаки - ми робимо добру справу. Адже прибутки від продажу будемо вкладати в дослідження і допрацювання застарілого препарату.

Хитромудрий ділок вже викликав на себе гнів й американського Сенату. До справи пообіцяла взятися Хіларі Клінтон. Та підприємець поки непохитний.

У той час, коли розгнівані американці запитують, чи міцно Шкрелі спить вночі, цинічно відповідає, що п'є снодійне.

Марія Бєкоєва. НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.