Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Мецці через тиснявy загинули більше 700 осіб

24 вересня 2015, 20:00
Дата ефіру/події: Четвер, 24 вересня 20:00

Кривавий четвер у Саудівській Аравії. Щонайменше 700 людей загинули в тИсняві в натовпі паломників, що здійснювали Хадж. Жахіття сталося в Міні (це неподалік Мекки) - де традиційно завершують прощу. Наразі повідомляють про тисячу тяжко травмованих. Інцидент стався в наметовому містечку вірян, під час виконання одного з релігійних обрядів. На місті трагедії працює більше 4-х тисяч рятувальників. Про всі деталі трагедії - далі.

Страшна тиснява виникла в передмісті Мекки - в Міні. Там паломники на час Хаджу традиційно розбивають величезне наметове містечко - лише подивіться, тут 160 тисяч шатрів! У Міні прочани не тільки живуть, а й проводять один дуже важливий для них релігійний обряд  - "побивання сатани". Саме він і призвів до кривавої трагедії.

Суть обряду така - паломники мають жбурляють камінці у стовпи, які символізують сатану. Мусульмани вірять - так само пророк Авраам кидав у Диявола. Під час обряду, деякі з вірян намагаються якомога ближче підійти до стовпів. Вони напирають на тих, хто зволікає, а далі -  смертельного потоку з мільйонів людей - вже не спинити.

Халід аль Фаліх, міністр охорони здоров'я Саудівської Аравії:

- Інцидент стався через те, що деякі з паломників зневажили інструкції з безпеки і Міністерства Хаджа. Хай як там було, на все воля Божа!

200 карет швидкої допомоги розвезли постраждалих по 4-рьох лікарнях міста. Ось ця єгиптянка щойно втратила чоловіка.

Така трагедія в Міні вже не вперше. За останні 25 років тут у тиснявах загинули кілька тисяч паломників. Найжахливіша трагедія сталася в 90-му році. Тоді,  в пішохідному тунелі, що веде до Мекки, затоптали 1400 вірян.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.