Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Путивлі матір з дочкою виселили з гуртожитку

25 вересня 2015, 10:03
Дата ефіру/події: Четвер, 24 вересня 19:00

8-річну дитину розлучили з матір'ю та залишили жити в кімнаті з чужим чоловіком. Так вирішив суд міста Путилів (це Сумщина). Він виселив жінку з гуртожитку. Звісно, вона не покинула донечку, але не має іншого житла, і родині доводиться тулитися у приймах. А усі речі й меблі так і залишилися в старій кімнаті, проте потрапити туди може лише мала. Чому мати та дитина стали безхатьками? 

Тетяна з 8-річною Даринкою поспішають до гуртожитку по теплі речі. Але чи вдасться зайти до своєї кімнати - сумніваються.    

На благання жінки ніхто не зважає, але під натиском телекамер пройти Тетяні таки дозволяють.

Під пильним наглядом вахтерів до колись рідної домівки заходить і 8-річна Даринка. Десять років тому цю кімнату надали родині міліціонера. Коли ж правоохоронець помер, його дружині порадити шукати інше житло. Жінка відмовилася, тоді власник триповерхового гуртожитку подав до суду.

Тетяна Мандрикіна, мешканка м. Путивля:

- И вот начались суды, он на меня подал в суд на выселение. И выбросили меня на улицу, а ребенок остался проживать там.

Це рішенні служителів Феміди шокувало Тетяну. Адже судді вирішили, що 8-річна дівчинка має жити в кімнаті не з  мамою, а чужим чоловіком.

Олександр Бакликов, родич постраждалої:

- Ну как это так, что ребенка оставить одного с чужим дядей в общежитии, а мать выселить. Ну это, ну недопустимо даже. 

Приголомшені цією історією і у службі у справах дітей. Там кажуть - це порушення прав дитини!

Юрій Радін, керівник служби у справах дітей Путивльської райдержадміністрації:

- Це неправильно, тому що, як це можна виселити мати, а дитину залишити, це приймав рішення суд, ми свою думку казали про це суду, що це є порушення прав дитини.

Втім, допомогти пропонують у дивний спосіб - забрати Даринку до притулку. Чому ж керівництво ліцею, якому належить гуртожиток, порушує сімейне законодавство? Із цим запитанням ми пішли до директора навчального закладу. Та на територію колишнього ПТУ нам довелося прориватись крізь кордон агресивних молодиків. Не пустити нас до свого шефа намагалася і заступниця керівника.

Та замість зустрічі з директором ліцею, його підлегла відправила нас... до суду!

Поговорити з тим самим Олександром Васильовичем нам так і не вдалося. Тож поки він ховається від журналістів, Татяна з маленькою Даринкою скитається по родичах та знайомих.

Тетяна Мандрикіна, мешканка м. Путивля:

- Зачем я там чужим людям нужна с чужим ребенком. Мне некуда идти, мне деваться некуда, мне жить негде.

Жінка не раз просила допомоги в міліції та прокуратури -  але там відповідають: у цивільні відносини не втручаються, радять знову звертатися до суду, зокрема і європейського.

Юлія Зайцева, Олександр Федчун, Сумська область, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.