Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові невідомі в камуфляжі розстріляли бізнесмена

25 вересня 2015, 19:00
Дата ефіру/події: П’ятниця, 25 вересня 19:00

Гучне вбивство у Львові. Двоє невідомих у камуфляжах розстріляли 50-річного Мар'яна Родича, просто біля його будинку. Убивці тікали з місця злочину  автомобілем з військовими номерами. Та вже на сусідній вулиці потрапили в ДТП. Покинувши машину, нападники втекли. За що поплатився чоловік, який колись був відомим бандитом? Розслідувала - Вікторія Балицька.

Рідні та сусіди Мар'яна Родича у скорботі. Ніхто не може повірити, що спокійного та завжди ввічливого чоловіка розстріляли просто під вікнами його ж квартири.

Любов, сусідка загиблого:

- Він такий молодець він, з сусідами всіма так він дружно жив. Не було ніяких ексцесів. А чим займався у житті. Ну не знаю, що бізнесмен.

Михайло, сусід загиблого:

- Хороший сусід, гріх шось казати погане, от двоє дітей маленьких, жінка.

Убивці чекали на жертву біля його ж будинку. Була восьма ранку. Коли чоловік вийшов із дому, щоб купити соку, розстріляли його з автомата.

Павло Гарасим, керівник Львівського МУ міліції:

- На місці події вилучено 12 гільз, при огляді потерпілого, самого померлого, в ньому є шість кульових поранень. Гільзи є калібру сім п'ятдесят два, це є іноземна зброя. Постріл з іноземної зброї.

Більшість мешканців будинку пострілів не чули.

Любов, сусідка загиблого:

- Чути не було, ну знаєте транспорт, транспорту багато ще поїзди ходять і то таке. Але так щоб чути дуже не було.

Коли люди, почувши постріли, кинулися до вікон, то побачили мертве тіло свого сусіда і те як швидко від'їхав чорний автомобіль.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- З місця вбивства зловмисники втекли на чорному БМВ. Та далеко від'їхати не вдалося. Приблизно на відстані одного кілометра втікачі злетіли з дороги і врізалися в дорожній знак та огорожу.

Стовпом і парканом заблокувало водійські та передні пасажирські дверцята і зловмисники змогли вибратися з салону та втекти. Ганна з чоловіком прокинулася від гуркоту - БМВ влетіло в їхню огорожу.

Ганна Перепльотчикова, свідок:

- Ми виглянули в вікно, з балкона подивилися і бачимо - машина стоїть от в такому вже всьо так щоб було. І нікого нема, ні, ми позаглядали так, так були привідкриті вікна ми заглянули водія нема.

Та інші свідки бачили, як з машини тікало двоє чоловіків у камуфляжі. На вигляд їм близько тридцяти років. В автомобілі правоохоронці знайшли автомата та каністру з паливом. Найімовірніше, злочинці хотіли втекти за місто та спалити авто. Чому розстріляли чоловіка - поки невідомо. Дружина загиблого стверджує - її коханому погрожували. Утім, хто саме і за що - мають з'ясувати правоохоронці. Але вони вже розповіли - Мар"ян Родич мав тісні зв'язки з кримінальним світом. Два роки тому його навіть викрадали, та за три дні відпустили.

Дмитро Загарія, керівник ГУ МВС України у Львівській області:

- Відомо про те що він раніше притягувався до відповідальності. За оперативними даними був зв'язаний з криміналітетом. Було в нього в 2013 році проблеми з якимись угрупованнями.

Правоохоронці вже з'ясували, що військові номери, які були на БМВ, викрали у волонтерів. Кому належить машина поки не відомо. Спецоперація із затримання кілерів - триває.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.