Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Близько сотні котенят кинули помирати просто посеред лісу під Києвом

26 вересня 2015, 19:30
Дата ефіру/події: Субота, 26 вересня 19:30

Цього тижня захисники тварин та волонтери просто здригнулися від жаху. У лісі під Києвом знайшли близько сотні котенят. Хтось їх кинув помирати посеред лісу. На жаль, половина з них були вже мертвими. Ті, що дивом вижили, потроху оговтуються від шоку і вже набирають вагу. Нелюдів, що познущалися з беззахисних тварин, вже розшукують правоохоронці.

Світлана Федик розшукала людей, які врятували півсотні тварин та зараз шукають для них новий дім.

Світлана Федик, кореспондент:

- Зараз кошенята проживають за цією сіткою. Вони нарешті ситі, напоєні та зігріті. Малята потроху оговтуються від шоку. І хочеться вірити, що тепер у них все буде добре.

Найстрашніше позаду, але попереду в чотирилапих - тривалий період реабілітації. Багато із них настільки знесилені, що відмовляються від їжі.

Любов Калинська, працівниця притулку для тварин:

- Глюкозу капаем для поддержания организма. Потому что они истощены и надо подпитать организм. У них иммунитет низкий, и они счас подхватят кучу вирусов.

Лариса Вельгус, працівниця притулку для тварин:

- Голодні сильно. Без води, без нічого. Обезводнений організм. Сопливі, очі позакисші. Зараз їм промивають очі, носики промивають.

Світлана Федик, кореспондент:

- Це кошеня легеньке, як пушинка, та неймовірно кволе. Навіть страшно уявити, скільки днів воно прожило у лісі без їжі та води.

Працівники притулку, які виходжують бідолах, ледь стримують сльози та ставлять лише одне запитання - за що?

Лариса Вельгус, працівниця притулку для тварин:

- Що вони - винні ці котенята? Люди не хочуть стерилізувати цих тваринок. Люблять їх, не хочуть стерилізувати. Потім викидають. Поїхали в ліс викинули, поїхали десь на смітник викинули. Куди вони подіваються? Це ж живі істоти. Я не знаю, як можна так знущатися над ними.

Звідки ж у лісі взялося близько сотні чотирилапих? І як їх знайшли? Першими худі, з обідраною шерстю трупи котенят побачили двоє пенсіонерів: пан Дмитро та пані Валентина. Вони їхали по гриби, аж раптом - страхітлива знахідка: поміж захололими тілами на тремтячих ніжках бродили ті, кому пощастило більше. Вони залишилися живі.

Дмитро Фесенко, пенсіонер:

- Посеред дороги сидить кіт. Один. Я проїжджаю ще метрів двадцять п'ять. Коли на дорозі штук шість чи вісім. Куча стоїть. Сигналю - не уходять. Як сиділи, так і сидять. Думаю, піду їх нажену і проїду. Я тільки вийшов із машини, а вони із трави як рвонули. Штук 30 зразу, і на мене.

Завбачивши чоловіка в лісі, тваринки у відчаї кинулися до нього. Просто відчули, що це - єдиний шанс на порятунок.

Дмитро Фесенко, пенсіонер:

- Повзуть по ногах і кричать таким голосом, я переказать просто не можу.

Валентина Фесенко, пенсіонерка:

- Наче діти малі кричать, їсти хочуть.

Після побаченого пенсіонерам було зовсім не до грибів. Взялися телефонувати знайомим та міркувати, що робити зі знахідкою.

Знайти домівку для нещасних котів виявилося нелегко. Жоден із зоопарків та притулків Київщини не хотів брати так багато тварин. Погодилися дати прихисток лише у притулку "Сиріус" у Федорівці.

Працівники притулку та волонтери, які підтримують котенят, в один голос твердять - бідолашних привезли з пташиного базару на Куренівці, котрий давно ніхто не контролює. За скандальну справу вже взялися правоохоронці.

Валентина Фесенко, пенсіонерка:

- Прийшли два слєдователі. І давай нас опитувать. І все те як ми їхали, як ті котенята обкружили.

Якщо винного знайдуть, за нелюдський вчинок він відбудеться штрафом або арештом на термін лише шість місяців.

Контакти притулку: Олександра Мезінова, 067656 70 98.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.