Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі невідомі підірвали запасні двері будівлі СБУ

28 вересня 2015, 19:05
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 вересня 19:05

Терористичний акт або як диверсанти знову нагадали про себе в Одесі. Бомбу заклали просто під будівлю обласного управління СБУ. Вибух був такої сили, що повибивало шибки, а місцями й двері у кількох житлових кварталах. Жертв немає, але охоронці найближчих ресторанів та офісів отримали легкі контузії. Про перебіг надзвичайної ситуації - репортаж Марії Тарасової.

Потужний вибух стався о п'ятій ранку в  найбезпечнішому місці в Одесі. Пекельну машинку заклали під дверима спортивної зали регіональної Служби Безпеки України, за п'ятдесят метрів від головного входу. 

Марія Тарасова, кореспондент:

- Вибух був настільки потужним, що металева обшивка від дверей СБУ відлетіла аж сюди, метрів за 150, і мало не зачепила двох людей.

Осередком вибуху став торцевий вхід, що на перехресті вулиць Катерининської та Єврейської. Вибухова хвиля пішла вздовж кількох кварталів. Виносила шибки, а де інде і двері. Вибух почули жителі Великого Фонтану, Молдаванки, селища Котовського, місцевих же трусонуло як під час землетрусу. Пані Марина спала з двома онучками просто під вікном. Каже, неймовірно, та її дівчат врятували штори.

Марина, одеситка:

- Если б не было занавесок.. вот, на кухне нет занавесок еще.. все бы посыпалось прямо на них. Занавески спасли.

Дуже налякалася й маленька Лера.  Побачене тієї ночі жахає її й досі.

Лера, одеситка:

- Я почувствовала, что что-то трясеться, и подумала, что землетрясение началось.

За хвилину після вибуху мешканці були надворі. Люди не розуміли, чого чекати далі.

Батько двох дітей Олег каже, дивно та багато хто зі знайомих немов передчував страшне. Прокинулася і його родина.

Олег, одесит:

- Многие люди попросипались перед взрывом, как будто бы чувствовали что-то. Не знаю, от беспокойства. Все проснулись, кстати, и дети, и жена. Буквально за 5 минут проснулись и услышали взрыв.

На щастя, ніхто з людей від вибуху тяжко не постраждав. Легко контузило кількох охоронців ресторанів та офісів. Що ж до вибитих вікон та дверей, у мерії кажуть: провели оцінку. На те, щоб відновити все, потрібно чверть мільйона гривень. Передусім ремонтуватимуть квартири. Власникам крамниць і ресторанів доведеться розраховувати на страховку.

Олександр Козловський, директор департаменту Одеської міськради:

- 45 квартир, в которых проживают гра ждане Одессы и 15 нежилых помещений. Это разное назначение: офисы, магазины. Ориентировочное окончание работ - это завтрашний вечер.

На запитання, хто скоїв зухвалий замах на будівлю СБУ, поки що відповіді немає. На сьогодні відома тільки орієнтовна потужність вибухового пристрою

Андрій Костюк, спікер ГУ УМВС України в Одеській області:

- За попередніми висновками вибухотехників встановлено, що потужніть вибухового пристрою дорівнює від 5 до 6 кілограмів у тротиловому еквіваленті.

Правоохоронці вважають, напад могла скоїти спеціальна закинута на територію Одеси диверсійна група. Тепер диверсантів посилено шукають українські контррозвідники.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.