Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Чернігівщині через смерть пацієнта розгорівся медичний скандал

28 вересня 2015, 19:05
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 вересня 19:05

Смертельний медичний скандал на Чернігівщині. В реанімації однієї з районних лікарень помер 23-річний хлопець. Рідні звинувачують медиків і впевнені - їхній Сергій загинув через неправильний діагноз. Натомість люди в білих халатах перекладають відповідальність на родину, мовляв, надто пізно звернулися за допомогою. Та що ж це - сімейний недогляд чи все ж таки лікарська помилка? Відповіді на ці питання шукав Ігор Шумик.

Того трагічного ранку 23-рирічний Сергій працював у полі на тракторі. Несподівано хлопцю стало зле. З останніх сил він приїхав додому.

Рідні відвезли до Борзнянської центральної лікарні. Та живим звідти хлопець не вийшов. Спочатку в  хлопця медики діагностували туберкульоз, далі запалення легенів. Весь цей час лікарі абсолютно не реагували на прохання рідних і близьких -  перевірити серце пацієнта.

Раїса Боженко, тітка загиблого:

- Вірусна пневмонія вони говорили, тоді зробили  рентген, то бігом маски вдягайте в його туберкульоз, тоді нема туберкульозу. Кардіограми, кардіограми за 2 суток в  реанімації не зробили, шо це саме просте, саме просте.

Мало того, доки Сергій помирав у реанімації рідні, які мов на шпильках сиділи в холі лікарні, чули гучне частування медиків в ординаторській.

 Микола Дашук, дядько загиблого:

- Ми сидимо, 5 чоловік, плачем тут, а вони отбувають, цокаються за взаімопоніманіє 5 раз чи 6 - за взаімопоніманіє, кажу як вони випили 6 чарок. Як тоді вже лікувать у реанімації.

На другий день Сергія не стало. Рідні мають висновки судмедексперта, де чітко вказано - помер хлопець від вродженої мітральної недостатності.

Сиротами залишилися троє дітей. Найстарший – 5-річний Владик. Лише починає розуміти, що сталося.

Рідні від смерті хлопця не можуть відійти й досі. У трагедії звинувачують лікарів.

Чого не врятували Сергія, чому не звернули уваги на вроджено хворе серце і прохання рідних? Все це ми намагалися з'ясувати в лікарні.

Спочатку лікар анестезіолог, до якої в рідних найбільше претензій, обідала, тож своїх підлеглих прийшов захищати завідувач відділення. У смерті хлопця він звинувачує саму його родину. 

Володимир Стовба, завідувач відділення Борзнянської лікарні:

- Це треба запитати в родствєніков, чого помер! Ви знаєте у нас тоже до них претензій дуже багато. Согласно IQ, яке у людині так вона і розсуждає.

Тетяна Рибалко, лікар-анестезіолог

- Так від пневмонії, але в нього є вада серця на яку родичі не звернули свій час увагу, А чому ви медики не звернули увагу? Ми звернули увагу і все це зробилося. Ви просто держите мікрофон  це не ваша компетенція.

Керівництво Борзнянської лікарні в робочий час загадково кудись зникло. Втім нам таки вдалося знайти заступника головного лікаря.

Микола Злотаренчук, заступник головного лікаря Борзнянської лікарні:

- Ми вас не викликали! Нас не треба викликати. Наше розслідування проведено, хворий поступив у важкому стані, вкрай запущеному по вині самих хворого і рідних не звертався за допомогою він 2 місяці.

Вже розпочали кримінальне провадження. Медикам, які лікували хлопця, закидають неналежне виконання професійних обов'язків. Водночас, розслідують смерть хлопця вже в обласному управлінні здоров'я. Віктор Сердюк, який захищає права пацієнтів не один рік, до цих розслідувань ставиться скептично. Каже: довести вину лікаря в Україні майже нереально.

Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів:

- Нажаль, це стандартний випадок, коли людина потрапляє з одним і не звертають уваги на те, від чого вона на самом ділі вмирає. Може бути паралельно запалення, може бути, але це не значить, що ми лікуємо пневмонію і забуваємо про те, що в людини геморой і вона може померти від кишкової кровотечі.

Рідні ж Сергія картають себе: Чому не втрутилися, не наполягли на своєму і не змусили медиків перевірити серце та зробити все можливе для порятунку хлопця.

Коли будуть хоча б проміжні результати розслідування смерті хлопці - в міліції не кажуть. Та журналісти СВІДКА продовжать стежити за цим резонансним лікарським скандалом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Мои соболезнования родным Сергея. Я сама 7 лет назад потеряла отца благодаря "лечению" так сказать врачей Борзнянской районной больници. В причине смерти написали пневмония, а на самом деле человеку с "сахарным диабетом" они поставили ему капельницу с глюкозой и ...... за пару часов отца не стало.
И это не единственный случай со смертельним исходом. Может пора там уже навести порядок и разобратся. У нас в деревне уже говорят "что в районную больницу на лечение ехать, что прямиком кладбище разницы никакой".
Дай Бог Вам сил и терпения довести начатое до конца и все таки наказать виновных в смерти молодого парня.
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.