Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 19 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Мальдивах підірвали яхту президента країни

28 вересня 2015, 19:25
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 вересня 19:25

Полювання на президента. На Мальдивах підірвали яхту керівника держави. Абдулла Ямін, перша леді, речник і охоронець президентської родини - в лікарні. Розслідують гучний замах окрім місцевих - детективи зі США та Австралії. Мальдиви попросили про допомогу міжнародних колег. Хто й чому хотів убити президента? Версії збирала Ірина Борсук.

На цих кадрах яхта президента швартується біля причалу. Раптом - вибух, крики про допомогу і паніка довкола. Шпальти світових ЗМІ миттю облетіла сенсаційна новина - на лідера Мальдівської республіки Абдуллу Яміна скоїли замах. Він, дружина - Фатіма, речник і охоронець президентської родини - в лікарні. Їм пощастило вижити просто дивом.  Все сталося у столиці країни - місті Мале. Президент повертався з Саудівської Аравії після Хаджу, з аеропорту до резиденції рухався катером. І саме на його борту спробували вбити керівника держави. 

Абдулла Ямін - фігура скандальна й суперечлива. Два роки тому після перевороту й масового повстання організованого опозицією, він фактично усунув від влади демократа Мухаммеда Нашида. Дійшло до того, що за звинуваченням у тероризмі й зловживанні службовим становищем опонента посадовили за грати на 13 років. Нині звільнення арештанта домагаються найвідоміші адвокати і правозахисники світу.

Амаль Клуні, адвокат, правозахисник:

- Екс-президент Нашид доклав стільки зусиль, щоб вибороти демократію і сам став заручником і політичним в'язнем. На жаль, у цій чудовій мальовничій країні жорстоко нехтують правами людей.

Захищати Нашида взялася навіть дружина голівудського актора Джорджа Клуні - Амаль. Відома правозахисниця колись була адвокатом Джуліана Ассанжа. Нині обіцяє зробити все можливе, щоб на Мальдивах тріумфували справедливість і правосуддя. Нинішній теракт - міг стати помстою чинній владі. А отже, - вибух на яхті могли свідомо скоїти, щоб вбити президента-самовисуванця і його найближче оточення. Офіційно версію не спростовують і не підтверджують ані родичі політика, ані адвокати. Але розглядають і інші припущення, зокрема, про несправність двигуна. Триває слідство в гучній справі. До нього долучилися окрім місцевих детективів - американські й австралійські колеги. Поліція Мальдів попросила допомоги в міжнародних колег. А рай для туристів і молодят - Мальдівська республіка - і далі в центрі уваги світових ЗМІ.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.