Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині невідомий застрелив бабусю на городі

28 вересня 2015, 19:35
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 вересня 19:35

Загадкова та несподівана смерть у полі. На Львівщині в селі Мальчицях 78-річну бабусю застрелив невідомий, коли вона збирала картоплю. Врятувати стареньку не вдалося, незважаючи на зусилля медиків. Стрілець найімовірніше, розважався, стріляючи по імпровізованих мішенях, і випадково влучив у людину. Міліція обіцяє знайти охочого до кривавих розваг. Тим часом, донька загиблої каже, що готова пробачити убивці, якщо він прийде, покається і перепросить.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Трагедія сколихнула спокійне і тихе село Мальчиці. Літню жінку застрелили з гвинтівки рід час, здавалось би найбезпечнішого заняття - збирання врожаю на власному городі.

Софії Снєді було сімдесят вісім років. Вона була ще повною сил і дбала про господарство - розповідає, не стримуючи сліз, її донька. 

Була четверта година дня. Стефанія Дмитрівна збирала зігнувшись картоплю, коли в неї влучила куля.

Леся Рибак, донька загиблої:

- Сусід всіх кликав, люди ратуйте жінку, бо впала жінка, яка збирала оцю картоплю, оцю картоплю збирала. Збирала оці картоплю. Яка бідна не дозбирала всьої і він її тут забив на тому місці.

Це сусід Володимир, - він бачив як усе сталося. Мало того, ледь сам не став жертвою невідомого стрільця. Чоловік розповідає - було три постріли. Він рвав хрін на сусідньому городі, коли над його головою просвистіла перша куля.

Володимир, сусід загиблої:

- Друга попала в кукурудзу он сюди. Тому що я чітко чув. Бо я повернувся сюди. Думаю стріляють. Тіпа з смішком для себе. Пройшов поять метрів десять дальше викопую оці хреновини і чую - бабка зойкнула. Я глянув в її сторону вона вже лежала.

Пан Володимир покликав на допомогу односельців. Прибігла фельдшерка, а згодом приїхала швидка допомога. Та врятувати стареньку вже було годі. Стефанія Дмитрівна після пострілу прожила ще сорок хвилин.

Марія, сестра загиблої:

- Я впала і плакала, я не знала що я мала робити. І тоді дозволу я просила шоб я сє подивила на ню. Я відкрила лице ну і тойво взєла бінт кажу дайте ми бінту до фельдшерки, мені закаменіло, і я тоді взєла і їй підв'язала рот.

Стріляли з малокаліберної гвинтівки. Куля, яка влучила в бабусю, потрапила їй у живіт та зачепила аорту - це і стало причиною смерті. Хто стріляв - не відомо.

Ігор Хоній, заступник керівника Яворівського РВ міліції:

- Розглядаються три версії, особа могла стріляти з території свиноферми, з території підприємства ЕРА-Ліс і третя версію - просто хтось прохожий в той час міг проходити і вистрілити в ту сторону.

За припущенням правоохоронців і родичів, стрілець розважався, стріляючи про пляшках або голубах. І випадково влучив у бабусю. Пані Леся до того ж впевнена - це односелець.

Леся Рибак, донька загиблої:

- Я рахую що то чужий не прийшов, то є своя людина, яка ходе по селі, яка дивиться мені в очі і мовчить. І мовчить бо вона не має серця, не має душі. Як би вона мала душу і серце вона би прийшла і сказала - вибачте я нехотячи то зробив. Я не думаю що він її спеціально.

Те що Стефанію Снєду вбили випадково - розуміють і односельці. Та працюючи на своїх городах тепер постійно роззираються по боках. Про всяк випадок.

Орися, мешканка села Мальчиці:

- А дивітсь така вам не страшно тепер на поле ходили? Страшно, певно що страшно. Ми сами маєм кукурудзу і рвали два дні кукурудзу. А як би так ми би з дитиною були.

Міліція просить стрільця добровільно здатися міліції і зізнатися в усьому. Донька загиблої каже, що готова навіть пробачити убивці матері, якщо той прийде і все чесно розкаже.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.