Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Потужна злива затопила дві вулиці у Рівному

28 вересня 2015, 19:30
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 вересня 19:30

Після суботньої негоди Рівне перетворилося на Венецію. Вулицями міста плавали автомобілі, потік води подекуди збивав з ніг пішоходів. За оцінками синоптиків, за кілька годин на обласний центр впала половина місячної норми опадів. Найбільше від зливи постраждали мешканці вулиць Вербової та Огієнка. В окремих будинках рівень води сягав зросту їхніх мешканців. Підсумок сумний - згоріла побутова техніка, зіпсовані меблі, вогкі стіни в будинках і знищена городина на присадибних ділянках. Історія про те, як життєдайна волога може перетворитися на справжнє лихо, в матеріалі Світлани Прокопчук. Наша кореспондентка з'ясувала, чи не залишать чиновники людей наодинці з їхньою бідою.

Ніч з суботи проти неділі стала судною для мешканців рівненської вулиці Огієнка. Після шаленої зливи підземним потоком стічних вод вирвало шмат асфальту. На людські оселі ринув потік.

Наталія Носова, рівнянка:

- Галас, крик, діти плачуть, тому що тут як гейзери била вода, люк цей просто підірвало силою такою, що люк лежав от  тут.

Будинки затопило, вода піднялася більш ніж на метр. Ганна Степанівна вилізла на табуретку - каже, стояти по пояс у холодній воді була невзмозі.

Ганна Боярчук, рівнянка:

- Скільки на дворі, стільки в хаті. Дивіться, що робиться: і матрас намок, і в грязюці, і тут обсипалося все. Ой!

Коли вода почала стрімко заповнювати оселі, не до жартів стало батькові сімох діток.

Василь Котеля, рівнянин:

- Ребенок один спить, остальные все в шоке, на кровати сидят перепуганые. Я позвонил к кум и он помагал эвакуировать детей.

Вдома в пана Григорія був справжнісінький гейзер. Потоком води винесло люк - вхід до підвалу. Поки вирувало в одній кімнаті, в іншій дрейфував диван.

А це вже сусідня вулиця Вербова. Тут власники приватних будинків від стічних вод страждають не вперше. Але такого масштабу не пригадують.

Андрій Яковенко, рівнянин:

- Течія, вся сюди вода…в мене доски, то вони плавали. В хаті в мене десь підлога от так іде, то уровень води - ось так був.

У найближчих сусідів Андрія ледве не втопився у вольєрі собака. До нього господар діставався вплав. Тим часом його дружина разом з однорічним синочком сиділа на горищі і безпорадно дивилась, як сімейний автомобіль носить потоком води по подвір'ю.

Анжела Іщук, рівнянка.

- Вона повністю піднялась на воді, пропливла туди, в дерево вдарилась і через хвилини три чотири, може навіть менше, її віднесло, вдарило в будинок, збило повністю угла будинку.

Люди з болем рахують багатотисячні збитки і сподіваються бодай на якусь допомогу від місцевої влади, адже до нещастя призвела не тільки стихія. Каналізація засмічена і не може впоратися з величезною кількістю води. 

Володимир Лап'юк, заступник керівника управління житлово-комунального господарства м. Рівного:

- В нас на 300 кілометрів доріг по місту всього 28 кілометрів зливової каналізації. Вона не справляється з цієї ситуацією. Є чітка вказівка підняти документи, а також надати пропозиції щодо можливого будівництва в майбутньому зливових каналізацій по відведенню води, щоб унеможливити такі явища, які відбулися.

Що ж до постраждалих мешканців вулиць Огієнка та Вербової, то в управлінні ЖКГ створили комісію, яка оцінить збитки. Розмір компенсації кожній людині - індивідуальний. Питання про надання коштів будуть вирішувати на черговій сесії міські депутати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.