Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині продовжується війна за бурштин

29 вересня 2015, 19:05
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 вересня 19:05

Справжня війна за бурштин на Волині! Цієї ночі там стріляли, таранили машини та вовтузилися! Дві тисячі чоловіків - мисливці за дорогоцінним камінням - штурмували ліс у Маневицькому районі. Аби хоч якось втихомирити незаконних копачів, місцевим правоохоронцям знадобилося підкріплення з п'яти областей!

Хроніку неспокійних подій - дивіться в сюжеті наших кореспондентів.

Дві тисячі молодих людей, озброєних лопатами та рюкзаками, почали штурмувати ліс між селами Лісовим і Вовчевськом удень.

Не зупинили їх навіть міліційні блок-пости, встановлені біля територій покладів сонячного каменю! Правоохоронці визнають - не могли протистояти розлюченому натовпу копачів!

Браконьєри потрапили до лісу! Витурювати їх правоохоронці почали вже затемна, коли дочекалися підкріплення, аж з п'яти областей України. Брати незаконних копачів рушили правоохоронці, нацгвардійці, рятувальники, лісники, а також добровольці. Загалом тисяча людей! Почалося страшне!

Натовп обурених копачів поводився зухвало й агресивно. Правоохоронцям довелося навіть стріляти - попереджуючи, в повітря. Поранених не було. За невеликий шматочок каміння люди відчайдушно билися з міліціонерами. А оці чоловіки намагалися прорватися машиною крізь блок-пости, таранивши транспорт на шляху.

Петро Шпига, керівник УМВС України у Волинській області:

- Автомобіль марки БМВ, в ньому було вилучена велика кількість бурштину, а також 0,5 гр коноплі, понад 2 грами амфітаміну.

Це точно як на дикому заході! Тільки лихоманка не золота, а бурштинова! Ось дивіться, скільки браконьєри встигли накопати бурштину лише за кілька годин у лісі. Тут більше чотирьох кілограмів сонячного каменю! Його вартість - щонайменше півмільйона гривень! Для того щоб знайти каміння, шукачі знищили кілька десятків соток лісу!

Під час операції затримали 193-х бурштинокопачів. Майже всі жителі Рівненської області. Серед них навіть священики й учителі!

Петро Шпига, керівник УМВС України у Волинській області:

- Масово закриваються, вчора були закриті школи Володимирецького району Рівненської області - вчителі вийшли на видобуток бурштину, нами було затримано святого отця з приходу Рівненської області, який привіз прихожан і забирав їх з лопатами.

У міліції декларують - зараз в реґіоні спокійно, видобування дорогоцінного каменю зупинене. Але чи надовго?

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Менти самі копають, ставлять намет і вньому копають щоб менше хто бачив
Лісово 22.10.2015, 21:51 ответить
Теперишня влода тесаме що попередння бидло ,тільки просвою сраку думають хайби суки проживби на 2000тисячи Апотім старателів гонилиб
))) ох вы смишни))) АЖ 4 кг каменю))) ага пив мильйона за 4 кг)) 4 кг и 195 лопат АХАХА.
Шпыга ты придурок брехлывый!!! Отдай держави каминь там з одной брыгады 10 кг взять можна було!
А шо? волынським бандюкам отдать? будем воюваты. народ против ментов бандитов депутатов и нацгвардии яка непонятно шо тут робыть, схид не тут хлопци. Або давайте порешайте вопрос мы согласни платыть, вырижте за ци гроши лис мы копнем пару дней, потом трахторамы загорнете посадите нову посадку, а шо залышиця на АТО шей по 100 баксив за лопату платыть будем. Устроить? а то мусора з бандюкамы и того не дадуть. а так 10 000 --15 000 помножте на 100 баксив, нехватыть?

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.