Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Каліфорнії розбився скай-дайвер Ерік Ронер

29 вересня 2015, 19:15
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 вересня 19:15

Всесвітньо відомий спортсмен - Ерік Ронер трагічно загинув у Каліфорнії. Скай-дайвер під час приземлення налетів на дерево. Швидкість була шалена. Від травм екстремал помер миттєво. Чому стався нещасний випадок, і як часто охочі до екстриму гинуть під час занять популярним нині скай-дайвінгом? Відповіді шукала Ірина Борсук.

Він встановив безліч світових рекордів, ніколи не боявся кидати виклик природі, можливостям людського організму, колегам і суперникам.

Напередодні Ерік Ронер трагічно загинув. Під час групового стрибка в Каліфорнії невдало приземлився на дерево й заплутався у спорядженні. Мотузки просто задушили його. Як  сталося, що досвідчений спортсмен, який був одним з найкращих бейсджамперів у світі, припустився помилки? Можливо, парашут був несправний?

Ронер займався фристайлом, лижним спортом, скайдайвінгом, знімався в кіно, навіть підробляв  каскадером та артистом цирку на телешоу MTV. Людина з бездоганною фізичною підготовкою, неймовірним почуттям гумору й невпинною жагою до пригод.

Цьогоріч Ерік не перший, хто гине під час занять ризикованим спортом. У травні пішов з життя відомий скелелаз і бейсджампер Дін Поттер. Він вигадував неймовірні трюки в небі й зважувався на шалені стрибки. 

Поттер загинув у Йосемітському національному парку. Спробував разом з колегою Грехемом Хантом пролетіти крізь вузьку ущелину в скелі, обидва зірвалися з двокілометрової висоти і розбилися об каміння. За життя жоден з цих екстремалів не вірив, що улюблене захоплення вб'є їх.

Грехем Хант, бейсджампер:

- Я не відчуваю страху, інакше б не робив цього Є багато людей, які засуджують нас. Особисто я вірю, що доживу до 75 років і навіть тоді літатиму. Погодьтеся, ризик загинути зірвавшись зі скелі мабуть такий самий, як і за кермом автомобіля.

Статистика асоціації парашутистів США свідчить - щороку відчайдухи здійснюють до трьох мільйонів стрибків. Торік 36 з них завершилися летально.

Втім, це не відлякує екстремалів. Азарт і далі вабить безліч людей у всьому світі.  На сторінках у соціальних мережах нині більшає  коментарів зі співчуттями родині Еріка Ронера. Він зважувався на невиправданий ризик щодня і жартував, що ні за які гроші не змінить захоплення й не зможе стати в буквальному сенсі більш приземленим. Та чи був би настільки відчайдушним, якби знав своє майбутнє? Що без нього - через смертельне захоплення - зростатимуть двоє улюблених синів  - Оскар і Каспер?

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.