Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В столичному будинку від грибку за рік померли 6 мешканців

1 жовтня 2015, 19:25
Дата ефіру/події: Четвер, 1 жовтня 19:25

Будинок-вбивця у столиці. Лише за останній рік у ньому загинуло 6-ро людей від проблеми з органами дихання. Хворіють мешканці не випадково, адже стіни будинку в суцільному грибку, плісняві та цвілі, а вологість перевищує норму в десятки разів. Чому всім байдужа доля 3-х сотень мешканців, і як можна їх врятувати? Ексклюзив СВІДКА - від Ігоря Шумика.

Найбільш моторошний і вбивчий  будинок на всю столицю, до якого невдовзі будуть водити екскурсії. Ось він - на вулиці Мілютенка, 23 а. У 5-поверхівці мешкає понад 3 сотні людей. Усі вони є потенційними жертвами - будинок доїдає з середини грибок.

Марія Максимчук, киянка:

- Зробили аналіз грибка - 39 видів грибів 39 і 16 родів - це  такі гриби які з'їдають даже залізо.

Знайти вцілілу й чисту стіну тут нереально, Грибок захопив усі обшивки гуртожитку, і рухається далі. Почав руйнування будинку з поверхні стін, та вже дістався й цегли.

Стеля також у зоні ризику, подекуди навіть будівельні плити не витримують і утворюються ось такі чорні дірки.

А ще запах, від якого не заховатися ніде. Та найгірше - від пронизливого смороду найменшим мешканцям будинку. Антон показує, де йому дере в горлі.

Що робити, мати не знає, хлопчик у лікарів буває частіше, ніж  у школі. Страшно й те, що такі проблеми з легенями у 90 відсотків дітей - мешканців цього будинку.

Олена Яременко, мати хворого:

- Все это визвано грибками потому, что в нашей квартире 29 видов грибка постоянно бронхит и это все антибіотики.

Лише цьогоріч грибок підкосив здоров'я майже півсотні мешканців. У всіх схожі симптоми: кашель, задишка, що переростають у бронхіт, пневмонії, і навіть гірше.

Ми показали умови,  в яких живуть люди, медикам. Лікарі жахнулися, адже півсотні видів грибків - це просто катастрофа для здоров'я.

Олександр Дуда, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національної медичної академії:

- Може бути грибкова пневмонія це може бути ураження легенів, це може бути мікс інфекцій і бактерії і гриби. Септичні стани, коли поступає грибок, не тільки в легені поступає, а в кров тоді він призводить до враження і серця, і печінки, і нирок.

Шкідливі організми почали стрімко розвиватися в будинку десять років тому. Через погану вентиляцію і гідроізоляцію труб тут завжди підвищена вологість. Вона й сприяє заплідненню грибків. 5 років тому цю п'ятиповерхівку перевіряли фахівці Інституту мікробіології і вірусології, і вже тоді жити там було смертельно небезпечно.

Андрій Чуєнко, керівник лабораторії Інституту мікробіології та вірусології:

- Умови проживання для людей в цьому будинку не те, що є негарними, вони є шкідливим і небезпечними. Щодо відселення - так, це треба робити, тому що стан там жахливий норма ВООЗ перевищена більше, ніж в 13 разів.

Чому за 5 років людей не відселили і не зробили ремонт? Чому й досі 3 сотні мешканців змушенні дихати смертельними випарами? З цими запитаннями ми звернулися до ЖЕКу, але відповідь просто ошелешила.

Степан Вознюк, головний інженер ЖЕКу:

- Їм неодноразово було запропоновано ремонти провести, їм в 2008 році виділялось почті коло 500 тисяч на проведення ремонту, вони відмовились не допустили не підрядника, нікого, есть є всі відмови.

Оксана Пічка, керівник ЖЕКу:

- Хотять тільки квартири, відселення в новобудови - така їхня позиція.

Чи допоможуть людям хоч якось? Після довгих вагань керівництво Деснянського району таки погодилося поділитися планами порятунку.

Віктор Крохмалюк, заступник голови Деснянської райдержадміністрації:

- Розглядається питання щодо реконструкції цього будинку шляхом того, що на вільній території буде будуватись будинок, стартовий. Люди будуть переселятись в цей будинок. Робимо інвентаризацію житла, рахуємо скільки де потрібно квартир і яких квартир для відселення.

Та коли розпочнуть роботи? Жодної конкретної дати в адміністрації так і не назвали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.