Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Депутати хочуть легалізувати проституцію

1 жовтня 2015, 19:30
Дата ефіру/події: Четвер, 1 жовтня 19:30

Україна може стати новою столицею секс-туризму на рівні з Нідерландами. Ні це не жарт, а новий законопроект українських депутатів. Він пропонує легалізувати проституцію, прирівнявши її до інших видів підприємницької діяльності. Держава ж, згідно з цим документом, повинна буде сприяти розвитку будинків розпусти та робити все для підвищення іміджу цієї скандальної професії. Більше розповість - Ірина Винокурова.

Стриптиз-бар у центрі Києва. Для звичайних клієнтів тут були танці, для обраних - секс за гроші. 7 тисяч гривень клієнти формально платили за дороге вино, навіть отримували чек. Нині за такий бізнес вигадливим організаторам загрожує до 7 років в'язниці, дівчатами - штраф. Втім, у недалекому майбутньому і борделям, і повіям може й не доведеться переживати такі шпигунські пристрасті. У парламенті з'явився скандальний законопроект про легалізацію проституції. Уже перші його статті вражають непідготовлену свідомість, адже документ не лише має дозволити торгівлю тілом, а й усіляко сприяти розвитку цього бізнесу.

Cтаття 7. Соціальні гарантії повій

1. Держава сприяє розвитку секс-закладів, вживає заходів підвищення іміджу праці повій, сприяє діяльності професійних спілок та громадських організацій у сфері проституції, діяльності секс-закладів.

Тяжко працюватимуть нічні метелики в спеціально облаштованих секс-закладах. Із законопроекту незрозуміло, де вони будуть розташовані, втім де не можна їх облаштовувати -  вже відомо. Тож ті, хто хотів би створити борделі в органах державної влади, лікарнях, школах, дитсадках, музеях, театрах, церквах та кіосках мають пам'ятати - робити цього не варто. Автор усіх цих оригінальних ідей - народний депутат Андрій Немировський. Тиждень ми намагалися зв'язатися з ним, втім обранець спілкуватися відмовився, хоча активно обговорює тему проституції в соцмережах.

Обома руками "за" легалізацію і самі повії, кажуть соціологи.

Марина Худик, фахівець Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка:

- Если легализовать проституцию, тем самым можно убрать этот момент. Элемент насилия по отношению к этим женщинам есть определенный, так называемый внутренний налог - налог на эту деятельность, либо со сторонний - той же милиции, которая покрывает все это дело, знает об этом и получает какие-то деньги нелегально.

А ось президент Асоціації сексологів Ігор Горпинченко таким законопроектом шокований. Він категорично проти такої легалізації проституції. Адже впевнений, цей законопроект радше не легалізує, а популяризує торгівлю тілом.

Ігор Горпинченко, генеральний директор Українського інституту сексології та андрології:

- Проституция - это так же как алкоголизм, торговля наркотиками, оружием, это социальное зло. И государство не имеет морального права это социальное зло поддерживать.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Як українці ставляться до ідеї легалізації проституції нараз достеменно не відомо. адже жодні  дослідження в останні роки на цю тему не проводились. Втім більшість нами опитаних жінок категорично проти аби торгівля тілом стала легальною професією.

Дарина, киянка:

- Зачем такое нужно на самом деле? Если сейчас много проституток когда это нелегализировано, то когда будет все законно, то я думаю, их станет еще больше. Я не понимаю этого закона.

Чоловіки ж до ідеї легалізації проституції ставляться переважно схвально.

Іноземці також не бачать нічого поганого в легалізації проституції. Приміром, так вважає Роб - турист зі США.

Роб, турист зі США:

- В будь-якому разі, люди це роблять. І якщо це буде безпечно і як у нас у Неваді, і якщо це легалізують, то це буде давати дохід державі.

Натомість його друг Олександр, що також живе у Сполучених штатах, категорично проти. 

Олександр, турист зі США:

- Очень против этого, здесь и так очень много секс-туристов, которые приезжают в связи с ценами в гривне, то, что сильно упала, культурная хорошая страна, много интересных людей, делать это не надо.

Чи готова Україна до легалізації проституції? Це запитання так і залишається відкритим. Хоча більшість експертів радять вирішувати його поступово, наприклад,  зняти для початку адміністративну відповідальність за торгівлю власним тілом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Допоможіть вивести шахраїв на чисту воду мій телефон 0979848073 в нас 4 дітей на носі зима а нас виселяють
Віктор 02.10.2015, 19:59 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.