Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині розбився приватний легкомоторний літак

5 жовтня 2015, 19:15
Дата ефіру/події: Понеділок, 5 жовтня 19:15

На Львівщині біля села Лісновичів розбився легкомоторний літак. Пілот та пасажир загинули. Що сталося з повітряною машиною ще достеменно не відомо - триває розслідування. На професійному сленгу авіаторів - літак зірвався в штопор. Він належав львівському підприємцю. За штурвалом був досвідчений пілот, пасажир був його товаришем. У середовищі авіа аматорів обговорюють версію, згідно з якою в пілота під час польоту стався серцевий напад.

Дивовижні віражі в небі спостерігали мешканці села Лісновичів. Невеличке двомісне судно легко розсікало повітря. Та за мить сталося лихо - неначе поранений птах машина зірвалася у штопор і розбилася в полі. 54-річний пілот і його 31-річний пасажир загинули миттєво.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Зі слів правоохоронців літка упав вертикально. Пілот навіть не намагався нормально приземлитися. Машину сильно понівечило. Тут кругом розкидані уламки та фрагменти людського тіла.

У міліції розповіли - машина вилетіла з аеродрому "Цунів". Під час польоту в судна, найімовірніше сильні подуви вітру, пошкодили одне або одразу два крила. Це й призвело до вертикального падіння.  Вбивче піке побачили відпочивальники з лісу, який розташований неподалік місця авіакатастрофи. Вони й повідомили міліцію та медиків.

Олександр Прокопчук, керівник Городоцього РВ міліції:

- За словами очевидців під час маневру в літака сталася поломка одного з крил. Одні кажуть там два крила пошкоджено, одні кажуть одне, ну, це же фахівці дадуть ту оцінку. І внаслідок того літак впав можна сказати вертикально.

Поспілкуватися з керівництвом аеродрому, де базувався літак, нам не вдалося. Охоронець повідомив, що нікого немає і на час роботи комісії, яка вивчає причини авіакатастрофи, на територію нікого не пустять. Вартовий розповів, що загиблий пілот мав чимало годин польоту і був досвідченим авіатором.

Генадій Спільник, охоронець аеродрому Цунів:

- Нормально літав, нормально літав, по перше він і дуже хороша гарна чоловік, хороший сім'янин, інтелігент.

Нам вдалося телефоном зв'язатися із керівником львівського авіа клубу.  Він запевнив що літак був справним. Утім, з невідомих, поки що, причин зірвався у штопор.

Сергій Семенов, керівник львівського авіа клубу:

- Техничнески исправленный. Имеет сертификат летной годности. Летную годность дает - он получил его буквально 2 месяца назад. Приезжала комиссия, которая осматривала самолет, осматривала двигатель и все документы. 

Ааеродром "Цунів" добре  відомий у колах авіааматорів. Тут базуються легкомоторні літаки на яких за оплату можна політати з досвідченим пілотом. Мирон Кульчицький брав повітряну машину за кілька годин до авіакатастрофи. Авіааматор упевнений, що в пілота не витримало серце, адже це був не перший політ за день. У загиблого цього дня було семеро охочих політати. Яким за рахунком був останній політ - не відомо.

Мирон Кульчицький, авіа аматор:

- Не витримало здоров'я саме під час польоту, тому що під час фігур вищого пілотажу йде суттєве навантаження на організм, і можливо якщо питання здоров'я, то швидше за все серце.

Розбитий літак належав львівському бізнесмену. Зі слів міліції він мав усі дозвільні документи і мав право використовувати повітряну машину в комерційних цілях. Відтак головне завдання для правоохоронців - з'ясувати що стало причиною авіакатастрофи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.