Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

За три місяці з київської поліції звільнилися 28 співробітників

5 жовтня 2015, 19:20
Дата ефіру/події: Понеділок, 5 жовтня 19:20

Двадцять вісім звільнених за три місяці роботи. У київській поліції відсів кадрів. Хтось заснув на роботі, хтось не витримав насиченого графіку, а хтось таки попався на хабарі. У міністерстві цей процес називають природним відбором. Бо очікували, що лави поліції покинуть більше. Втім, святе місце - порожнім не буде. На вакантні посади вже претендують колишні працівники ДАЇ, які саботували створення та набір до нової служби. Це з'ясував - Назар Міліневич.

Назар Міліневич, кореспондент:

- За два місяці роботи київські полісмени, зупиняли віп-порушників, втихомирювали п'яні компанії, утім траплялись випадки, коли на гарячому попадались і самі полісмени.

Найгучніший скандал у київській поліції стався два тижні тому. Тоді правоохоронець спробував продати байкерського шолома, якого поцупив із місця ДТП. Злодія викрили байкери, полісмена звільнили.

Артем Шевченко, керівник департаменту МВС України:

- Зараз триває досудове розслідування прокуратури,яке має встановити ступінь провини і вручити підозру людина буде відповідати перед законом.

Загалом із лав київської поліції вже звільнили двадцять вісьмох осіб. Причини - різні: хтось заснув на службі, хтось - не витримав напруженого графіка роботи.

Артем Шевченко, керівник департаменту МВС України:

- Ми очікували звільнень набагато, скажімо так масштабніших десь 10 або 20 відсотків. Ми лікували, що звільняться або самі або ми будемо змушені. Зараз ця цифра набагато менша. Ну от порахуйте 28 з 1960 осіб і знову ж таки з них половина - за власним бажанням за ініціативою.

За кілька місяців роботи київські полісмени стали пострахом для віп-порушників. Здебільшого ловили на гарячому футбольних людей. Спершу зупинили віце-президента УЄФА Григорія Суркіса. Згодом - п'яних та дуже агресивних футболістів донецького Шахтаря. І ось днями стопнули зірку київського "Динамо"- Андрія Ярмоленка. До речі, полісмен Юрій Зозуля, який і зупинив машину Григорія Суркіса, чи не одразу пішов на підвищення і став головним копом Львова.  

Євген Борисов, патрульний полісмен у Києві:

- Стосовно законодавства виконуємо свої функції на дорогах, а також прилеглих територіях. Не важно чи то копійка чи Ренж Ровер, водій зупиняється та складається адміністративний протокол.

Саме водії елітних автівок часто стають і найбільшими зірками Інтернету. П'яні чоловіки погрожують розправою, або ж намагаються відкупитись.

Утім робота патрульних заспокоюванням нетверезих компаній і водіїв-порушників не обмежується.

Довіра українців до нових полісменів в рази збільшилась проти старої міліції. Іноді кияни звертаються до копів навіть із комунальними проблемами.

Ганна Образцова-Поддубняк, патрульний полісмен у Києві:

- Найголовніші курйози те,що наші громадяни вважають, що поліція це є водоканал, Київавтодор, МНС. Ми рятуємо кошенят, нас просять латати дірки на дорогах, по будь-яких питаннях люди дзвонять в поліцію. Мені заважають сусіди вони не такі як треба я таких не хочу.

Полісмени великий кредит довіри населення виправдовують добрими вчинками. Ось наприклад у Львові навіть жінок на руках носили під час шаленої зливи.

Та найбільше сил, зізнаються полісмени, витрачають, під час затримання п'яних людей. Навіть змушені навіть застосовувати зброю.

Ганна Образцова-Поддубняк, патрульний полісмен у Києві:

- Ми отримали виклик, що п'яний чоловік натравив бійцівську собаку на відвідувача кафе, ось кафе за вашою спиною. Ми приїхали на цей виклик чоловік був дійсно в стані п'яний як чіп. Він замість того, щоб прибрати собаку він натравив її на мого напарника. Тому мусила привести зброю в бойову готовність.

Тим часом тих копів, яких звільнили з київської поліції, мають замінити нові. Можливо ними стануть колишні інспектори ДАЇ.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.