Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині директор школи згорів у своєму робочому кабінеті

6 жовтня 2015, 19:40
Дата ефіру/події: Вівторок, 6 жовтня 19:40

Згорів живцем до попелу. Причини загадкової та жахливої смерті директора школи у селі Верхня Стинава (це Львівщина) досі не з'ясовані. Чоловік згорів уночі в своєму робочому кабінеті. У правоохоронців кілька версій трагедії. А от колеги та односельці загиблого розповідають, що директор знав, що загине, і був готовий до смерті.

Охоплену вогнем школу селяни помітили о п'ятій ранку. Полум'я вирувало з вікна кабінету директора, що на першому поверсі. Люди були певні - у приміщенні нікого немає. Але коли увійшли всередину - побачили жахливу картину - обгорілі рештки людини. Швидко з"ясували - то був керівник закладу.

Микола Пищик, керівник відділу освіти Стрийської райдержадміністрації:

- Директор сидів на своєму робочому місці. За столом вицьому напрямку стояв шафи з паперами його. Шафи коли підгоріли ніжки впали. І директори лежав на купі згорівшого паперу спиною

Ярославу Хомишину було п'ятдесят дев'ять років. Сільською школою керував 24 роки. Його колеги та учні шоковані смертю вчителя.

Дмитро, учень школи с. Верхньої Стинави:

- Я не вірив спочатку, я думав що це сон. А то було насправді. Діти до нього дуже добре ставилися але трошки боялися його бо то ж директор. Треба дисципліну тримав. І ми дуже сумуємо за ним, жалко його. 

Володимир Король, учитель школи с. Верхньої Стинави:

- Для нас трагедія. Певна травма. Втрата. Багато запитань було чому в такий час недільний, він дуже часто бував в школі цей директорська така посада, різні були моменти. А що сталося що було причиною, напевне хіба отам відомо.

Що сталося тієї загадкової ночі - не знає поки ніхто. Відомо лише, що до кабінету Ярослав Васильович прийшов о дев'ятій вечора. Нічого не пояснюючи сторожу, зачинився у приміщенні і більше з нього не вийшов.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Загадкова смерть директора школи оповила село містичним страхом. Люди намагаються збагнути як усе сталося. Що робив педагог у своєму кабінеті посеред ночі? Чому зайнялося? Підвела електрика чи недопалок? Освітянин намагався погасити вогонь чи заснув за столом?

Колеги загиблого розповідають моторошні речі - Ярослав Хомишин відчував що невдовзі помре. Через це колектив навіть відмовився від святкування Дня вчителя. У школі панувала гнітюча атмосфера  - всі очікували якоїсь трагедії.

Марія Марголич, вчителька школи с. Верхньої Стинави:

- Вчителі ніби відчували і директор був дуже сумний. І ще директор сказав що йому цілий тиждень снилися його батьки мертві, так.

Освітяни припускають - керівник прийшов до школи попрацювати. У нього міг статися серцевий напад. До того ж, у згорілому кабінеті знайшли електрообігрівач. Він і міг стати причиною пожежі.

Микола Пищик, керівник відділу освіти Стрийської райдержадміністрації:

- В оцьому місці, коли я зайшов, були остатки розбитого електронагрівального приладу. Напевно почало десь тліти і чадний газ який тут утворився.

Марія Марголич, вчителька школи с. Верхньої Стинави:

- Він просто звечора міг працювати, а впала цигарка, а може серцевий приступ мав тому що сказали що він валідол перед тим вживав.

Люди в селі навідріз відмовляються від спілкування. Не на камеру натякають, що покійний директор зловживав алкоголем. Небагатослівні й пожежники - розглядаються різні версії: серед них необережне поводження з вогнем та несправність електроприладів. Деталей не розповідають.

Ігор Курус, співробітник ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області:

- Ну, на даний час з'ясовується всі причини та обставини виникнення даної пожежі, а також власне чому директор перебував у вихідний день на місці.

Що саме сталося тієї трагічної ночі - мають з'ясувати в міліції. Та чимало запитань у селян назавжди залишаться без відповіді.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.